Mladi HDZ-ovci iz Varaždinske županije na Općem saboru Mladeži HDZ-a u Zagrebu Foto: HDZ Varaždinske županije

Mladi HDZ-ovci iz Varaždinske županije na Općem saboru Mladeži HDZ-a u Zagrebu

Varaždinske vijesti | 10.12.2018. u 12:14h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U subotu je u Zagrebu održan XIV. Opći sabor Mladeži HDZ-a, na kojem su sudjelovali i izaslanici iz Varaždinske županije te samim time i odlučivali o izboru novog predsjednika Mladeži HDZ-a, zamjenika predsjednika, Predsjedništvu te članovima Nacionalnog i Nadzornog odbora.

Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske te predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, ministre, Vladine dužnosnike i saborske zastupnike, gosti iz Varaždinske županije bili su Anđelko Stričak, također saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Varaždinske županije, te Ivan Salopek, član Gradskog odbora HDZ-a grada Varaždina.

Za novog predsjednika Mladeži HDZ-a izabran je Ivan Vidiš.

Iz varaždinskog HDZ-a u stranačka tijela mladeži nacionalne razini izabrani su u Nacionalni odbor Melita Vrkić Hajsok i Alen Šantavec, a u Nadzorni odbor Tomislav Lazar. Također, član Nacionalnog odbora je i županijski predsjednik Mladeži Tin Jurak. Jurak je održao zapažen govor u kojem je istaknuo kako je on najmlađi županijski predsjednik u Hrvatskoj.

- To što sam najmlađi županijski predsjednik predstavlja mi dodatni izazov da i Varaždinska mladež HDZ-a bude prepoznatljiva i cijenjena na nacionalnoj razini, a to ćemo postići upravo marljivošću, izvrsnošću, suradnjom, poštivanjem svih i svakoga. Kao najjačoj političkoj organizaciji mladih naš je zadatak nastaviti privlačiti mlade, izvrsne ljude, okupljati ih i zajedno s njima nuditi rješenja. Siguran sam da će naše dobre ideje imati podršku u stranci - poručio je Jurak.

Također je zahvalio Salopeku koji je okupio mlade i obrazovane ljude, napravio „smjenu generacija“ u Mladeži te postavio temelje na kojima je sada potrebno izgraditi prepoznatljivu Mladež HDZ-a Varaždinske županije.

mladez_hdz_01.jpg

mladez_hdz_02.jpg

mladez_hdz_03.jpg

mladez_hdz_04.jpg

mladez_hdz_05.jpg

mladez_hdz_06.jpg

mladez_hdz_07.jpg

mladez_hdz_08.jpg

mladez_hdz_09.jpg

mladez_hdz_10.jpg

mladez_hdz_11.jpg

Označeno u