Mladež HDZ-a: Svaki poticaj mladima, društvu se vraća višestruko!

Napisao/la: VV -
Mladež HDZ-a: Svaki poticaj mladima, društvu se vraća višestruko! Foto: HDZ

Danas se obilježava Međunarodni dan mladih, dan koji se pod okriljem Ujedinjenih naroda obilježava kontinuirano od 2000. godine, a svake godine je posvećen nekoj temi koja je od značaja za mlade u svijetu ili im predstavlja izazov. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je „Angažman mladih za globalno djelovanje“ te je cilj istaknuti važnost jačanja zastupljenosti mladih u formalnim političkim institucijama te djelovanje mladih na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini. Takvim djelovanjem mladi mogu pružiti dodatnu vrijednost te je praksa pokazala da uključenost mladih dovodi do učinkovitosti mjera i politika, a posebno onih kojih se na njih i odnose.

Rad na što većoj institucionalnoj zastupljenosti mladih u Hrvatskoj na svim razinama je jedan od naših glavnih ciljeva, a upravo to je i glavni fokus Ujedinjenih naroda u ovoj godini. Ponosni smo što je hrvatska Vlada jedna od najmlađih u Europi i što mnogi trenutni i bivši članovi Mladeži obnašaju odgovorne funkcije na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini. Mladi ne smiju biti kreatori nekih budućih politika, već trebaju odlučivati o politikama koje ih se tiču danas, jer znaju što im je potrebno za razvoj i siguran život! Izazovna vremena u kojima se cijeli svijet nalazi pokazuju kako su najpogođenija društvena kategorija upravo mladi. Zato glavni prioritet svih donositelja odluka danas trebaju biti mladi, u prvom redu oni koji završavaju svoje obrazovanje i u ovom složenom razdoblju traže svoju priliku. Njima želimo osigurati što kvalitetniji i sigurniji posao bez kratkoročnih rješenja poput SOR-a čiju provedbu smo ukinuli. Ekonomsko osamostaljivanje mladih kroz kvalitetno obrazovanje, siguran posao i što lakše stjecanje prve nekretnine ključni su prioriteti za sve mlade, ali i za rad Mladeži. To je preduvjet i za podizanje vlastite obitelji, odnosno demografsku obnovu Hrvatske.

Svojim radom i u suradnji s Vladom, u kojoj smo pronašli snažnog partnera, život mladih u Hrvatskoj značajno je poboljšan. Zadovoljni smo što su potrebe mladih prepoznate i uvrštene u službeni Program Vlade Republike Hrvatske koja je nedavno stupila na dužnost. Poticanje samozapošljavanja mladih sa 130.000 kuna, 10 milijardi kuna za programe i mjere zapošljavanja, ukidanje poreza na promet nekretninama, dodatnih 50.000 stipendija za učenike i studente, nastavak reforme i ulaganje u modernizaciju školstva, roditeljske naknade u iznosu pune plaće, subvencija za dodatnih 20.000 stambenih kredita samo neke su od uvrštenih mjera koje za cilj imaju olakšanje položaja mladih i predstavljaju nastavak trenutne politike prema mladima koja je dala pozitivne rezultate. Nastavit ćemo se zalagati za kvalitetno uključivanje mladih na svim razinama - od lokalne do nacionalne i biti partner novom Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade koji ima zadaću dodatno osnažiti sve dosad poduzete mjere za bolji život mladih.

Od naše generacije velika su očekivanja i na njoj je velika odgovornost, kako za sadašnjost, tako i za budućnost našeg društva, a istovremeno generacija smo koja se za svoje prilike mora snažno boriti. Svaki poticaj mladima društvu će se višestruko vratiti, a posebno smo zadovoljni da je to stav i nove Vlade Republike Hrvatske. Na tom putu Mladež će se snažno zalagati za mlade i biti predstavnik svoje generacije u hrvatskoj politici.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.