Mladenović vodio prosvjede protiv Čehoka, a danas je na njegovoj listi: To je moja greška

D.P./Varaždinske vijesti | 21.4.2017. u 12:57h | Objavljeno u Aktualno

Denis Mladenović varaždinskoj je javnosti poznat postao u ožujku 2011. godine kada je organizirao javna okupljanja, odnosno prosvjede protiv Vlade Jadranke Kosor, ali i vlasti u gradu Varaždinu na čelu s Ivanom Čehokom.

- Živimo u gradu za kojeg građani misle da imamo visok životni standard, no takav standard imaju samo pojedinci koji nikako da stanu na kraj svojoj pohlepi i koji su nas uništili svojim kriminakom i malverzacijama – kazao je tada Mladenović, poslavši pritom poruku kako je vrijeme da građani kažu "Dosta!".

Brojni Varaždinci tada su ga ovacijama podržali u rukama držeći transparente na kojima je pisalo "grad baroka bez Čehoka".

Mnoge je zato iznenadilo da se upravo Denis Mladenović našao na listi Ivana Čehoka za Gradsko vijeće na predstojećim lokalnim izborima pa smo ga tražili komentar i objašnjenje ove odluke. Pitali smo ga zbog čega je promijenio mišljenje o Ivanu Čehoku te je li 2011. bio u krivu kada je vodio prosvjed pred Gradskom vijećnicom.

- Prosvjedi u ožujku 2011. bili su prijavljeni PU varaždinskoj kao mirni prosvjedi protiv Vlade. Nakon prvog prosvjeda 5. 3. koji je polučio ogroman uspjeh i po brojnosti bio odmah iza Zagreba, javili su se neki pojednici koji su se priključili organizaciji zahtijevajući od mene da se prosvjedi usmjere protiv gradske vlasti, što sam odbio jer nisam bio upućen u rad gradske vlasti i nisam želio da se prosvjedi udalje od izvorne tematike. Moja osobna greška je bila što sam pristao spomenuti tokom govora loš život u gradu u ime pojedinaca koji nisu imali hrabrosti pred govornicom, a ja jesam - kazao nam je Mladenović te istaknuo kako je i u ono vrijeme bio u dobrim odnosima s Ivanom Čehokom.

- To vam i on može potvrditi - kazao je Mladenović te se zatim ispričao građanima što je indirektno organizacijom prosvjeda pomogao da HNS i SDP dođu na vlast u Gradu, što je bila najnesposbnija vlast u povijesti Grada Varaždina.

- Maksimalno vjerujem timu Glasa i siguran sam da ću uskoro imati prilike govoriti u vijećnici, a ne više ispred vijećnice. Moja želja je da se građani fokusiraju na kvalitetu programa, a ne da se okreću prljavim spinovima pojedinaca što je uvijek slučaj uoči lokalnih izbora - zaključio je Mladenović.

Video sadržaj