Mirko Korotaj skupio tisuću potpisa za kandidaturu za načelnika općine Cestica Foto: ŽO HNS Varaždinska županija

Mirko Korotaj skupio tisuću potpisa za kandidaturu za načelnika općine Cestica

V.M./Varaždinske vijesti | 2.3.2016. u 16:43h | Objavljeno u Aktualno

Predane su kandidature koalicije HNS-SDP za načelnika i zamjenika, te za članove Općinskog vijeća u općini Cestica.

Kandidaturu uz potporu 1000 potpisa građana općine Cestica zajedno su predali Mirko Korotaj, predsjednik Podružnice HNS Cestica i Žarko Rodeš, predsjednik Općinske organizacije SDP Cestica. Njih dvojica ujedno su kandidati za načelnika i zamjenika na izvanrednim izborima koji će se održati 20. ožujka.

Kako je naglašeno u priopćenju ŽO HNS-a Varaždinske županije, radi se o potpori većoj od 40% od broja birača koji obično izlaze na izbore te Mirko Korotaj ne sumnja u svoj uspjeh već u prvom krugu, čime bi kako je izjavio, općini uštedio dodatnih 100 tisuća kuna.

- Hvala svima 1000 puta! Vaša potpora mojoj kandidaturi najbolje govori. Zajedno ćemo našu Cesticu učiniti još boljom i prosperitetnijom općinom. Malo prije sam predao kandidaturu za načelnika i zamjenika načelnika općine, te članove Općinskog vijeća ispred koalicije HNS-SDP. S točno 1000 potpisa pružili ste mi podršku koja će mi dati dodatnu snagu da 21. ožujka zajedno nastavimo s razvojem naše Cestice – objavio je Korotaj i na svom Facebook profilu „Mirko Korotaj – za našu Cesticu“.

Uz kanidaturu za načelnika i zamjenika, predana je i lista kandidata za članove Općinskog vijeća. Na koalicijskoj listi od ukupno petnaest kandidata, njih deset su članovi HNS-a, a pet ih je iz SDP-a.

- Na zajedničkoj listi koalicije HNS-SDP za Općinsko vijeće nalaze se kandidati iz svih dijelova naše općine, a vodili smo računa i o dobnoj strukturi. Svi oni aktivno su angažirani u društvenom životu naše općine te imaju puno iskustva u zastupanju interesa svojih sumještana. Uvjeren sam da je to pobjednička ekipa s kojom ću već 21. ožujka krenuti u realizaciju projekata za dobrobit svih mještana naše općine - rekao je Korotaj.

Na zajedničkoj listi nalaze se Mirko Korotaj (HNS), Žarko Rodeš (SDP), Darko Majhen (HNS), Ivan Bednjanić Bunić (HNS), Barbara Antolić Vupora (SDP), Gordana Kos Kolar (HNS), Snježana Juričinec (HNS), Marjan Županić (SDP), Denis Kotolenko (HNS), Milan Borak (HNS), Ivan Hohnjec (HNS), Vlado Hip (SDP), Vladimir Vinter (HNS), Luka Hrženjak (SDP) i Josip Sambolec (HNS).