Milijan Brkić vraća se u Sabor Foto: VV arhiva / ilustracija

Milijan Brkić vraća se u Sabor

I.D./VV/vecernji.hr | 16.5.2016. u 13:43h | Objavljeno u Aktualno

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, vraća se u Sabor jer HDZ nema kontrolu nad zastupnicima zbog čega vladajuća koalicija već tri petka zaredom u Saboru nema kvorum, piše vecernji.hr.

Budući da je Brkić zastupnički mandat u mirovanje stavio na svoj zahtjev, a ne zbog nespojive dužnosničke funkcije, ponovno ga može aktivirati tek šest mjeseci nakon što ga je "umirovio". Dakle, Brkić se u Sabor može vratiti tek nakon ljetne stanke, odnosno ujesen.

- Ako se negdje i pojave problemi zna se koja stranačka tijela sukladno Statutu to trebaju riješavati. Kad bi u Klubu zastupnika postojali problemi, onda to ne bi bio problem Kluba, nego problem cijele stranke i na toj razini bi se to trebalo i rijesavati. To znači da ako neki zastupnik neće poštovati svoje obveze, ne trebam ja ići u Sabor da bih "uveo reda", nego se stranačka tijela trebaju pozabaviti tim našim članom. Uskoro će mnogi malo manje putovati, a više se posvetiti radu za koji su ih birači izabrali te će se morati opredijeliti na kojoj ce stolici sjediti jer gomilanja funkcija više neće biti. Budući da smo svi "samo ljudi" moramo svoje ovlasti povezati s odgovornošću i ne glumiti "supermana" – rekao je za Večernji list Brkić.

- Iz Sabora sam otišao kad je to bilo u interesu stranke, a u zastupničke klupe opet ću se vratiti zbog istog razloga. Kad god to bilo, neću se vraćati u Sabor da bilo koga discipliniram, nego da dam svoj doprinos u političkom radu, da ojačam naš klub i da "naš orkestar" malo bolje uskladimo - rekao je Brkić.

Označeno u