Mateković: Visoko zaslužuje sanaciju uništene županijske ceste sredstvima Hrvatskih cesta Foto: VV arhiva

Mateković: Visoko zaslužuje sanaciju uništene županijske ceste sredstvima Hrvatskih cesta

Varaždinske vijesti | 22.2.2020. u 14:26h | Objavljeno u Aktualno

Iz Općine Visoko reagirali su na navode županijskog vijećnika Marijana Dominka s ovotjedne sjednice Županijske skupštine.

Naime, na području općine Visoko Hrvatske ceste krenut će u sanaciju županijske ceste Vinično – Visoko - Sudovec, koja je najvećim dijelom uništena zbog zatvaranja i preusmjeravanja prometa s državne ceste Možđenec – Sudovec, napominju iz Općine, dodajući da je investicija Hrvatskih cesta vrijedna 10,5 milijuna kuna.

Kako dodaju, budući da je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine vijećnik Marijan Dominko izrazio sumnju u opravdanost ove investicije na području općine Visoko, na njegovu je prozivku reagirao općinski načelnik Dragutin Mateković.

- Nevjerojatna je lakoća s kojom izabrani županijski vijećnik iz stranke Živi zid negoduje zbog obnove županijske ceste, financijskim sredstvima iz državnog proračuna. Umjesto da pozdravi svaku kunu s državne razine, on je protiv. Mene to ne čudi, jer do sada uopće nije dao ni jedan jedini suvisli prijedlog, a kamoli se izborio da Varaždinska županija prihoduje jednu jedinu kunu. To što se županijska cesta Vinično - Visoko - Sudovec obnavlja sredstvima Hrvatskih cesta nije izuzetak već pravilo. Naime, kad su državne ceste ili pojedine njihove dionice zatvorene za prometovanje, a promet biva usmjeren na alternativne pravce i ti alternativni pravci zbog preopterećenja bivaju doslovno zdrobljeni, Hrvatske ceste ih obnove o svom trošku. Kao Općina nekoliko godina unazad zauzimali smo se da Hrvatske ceste obnove navedenu županijsku cestu, jer je na nju bio preusmjeren sav promet s državne ceste s dionice Sudovec - Možđenec. Znači, mi smo se s općinske razine zauzimali za županijsku, a županijski vijećnik koji je dužan štititi županijske interese je protiv - priopćio je Mateković.

Označeno u