Mario Klapša (SDP) predstavio kandidaturu za načelnika Maruševca Foto: SDP Varaždinske županije

Mario Klapša (SDP) predstavio kandidaturu za načelnika Maruševca

Varaždinske vijesti | 26.3.2021. u 15:44h | Objavljeno u Aktualno

SDP-ov Mario Klapša predstavio je svoju kandidaturu za načelnika općine Maruševec nakon što je protekle četiri godine obavljao dužnost zamjenika načelnika općine. Kako je istaknuo Klapša, cijeli je program i kampanju bazirao na osnovnoj ideji političkog svjetonazora koji izvire iz slogana "Maruševec - spreman za budućnost".

- Za današnje predstavljanje odlučio sam predstaviti dio programa koji nosi naziv "Četiri puta četiri". Radi se o četiri glavna područja rada u četiri godine budućeg mandata - gospodarski razvoj kroz poduzetništvo i obrtništvo za 21. stoljeće, usluge Općine po mjeri svojih građana, otvorenost rada općinske uprave, digitalizacija uprave i procesa u sustavu pametne Općine, odgovorni odnos prema općinskoj imovini te sport, kultura i turizam i briga o čovjeku- rekao je, između ostalog Klapša.

Nabrojao je pet glavnih sadržaja iz izbornog programa: povećanje naknada za novorođenu djecu te nastavak sufinanciranja smještaja za vrtićku djecu i dodatno rasterećenje za drugi i treće dijete; nastavak sufinanciranja produženog boravka i radnih bilježnica te dodatno financiranje školskih potrepština; uskrsnice i božićnice za umirovljenike te podizanje dohodovnog cenzusa sa sadašnjih 1.850 na 2.000 kn; projektiranje i razvijanje središnjeg trga koji uključuje i gradnju Kulturnog centra Maruševec; snažan iskorak u turističkoj ponudi Općine Maruševec.

sdp_marusevec_klapsa_1.JPG

sdp_marusevec_klapsa_2.JPG

sdp_marusevec_klapsa_3.JPG