Mario Habek: Postoji mogućnost da HNS podrži Kišića Foto: Krešimir Đurić

Mario Habek: Postoji mogućnost da HNS podrži Kišića

| 14.12.2016. u 08:14h | Objavljeno u Aktualno

Mario Habek, Alen Kišić, Miroslav Marković i Krešimir Šalig iz Varaždinske županije izabrani su u Glavni odbor SDP-a na 14. Konvenciji stranke. Iako je bila jedina kandidatkinja iz Varaždinske županije, Livija Faić nije ušla u Predsjedništvo, a nitko nije ušao ni nitko iz Međimurske županije.

Ovo je, kako smatra predsjednik županijskog SDP-a i saborski zastupnik Mario Habek, posljedica toga što su delegati za članove Predsjedništva birali više po prepoznatljivosti i minulom radu u stranci na nacionalnoj razini.

Naglašava kako na lokalnim izborima žele postići bolji rezultat od onog iz 2013. Iako će SDP imati svog kandidata za gradonačelnika Varaždina, Habek ne odbacuje mogućnost koalicije s HNS-om.

- Želimo postići bolji rezultat od onoga iz 2013. godine. Očekujemo da ćemo zadržati gradonačelnika Bilića u Ludbregu te prvi puta u 25 godina naše države imati i gradonačelnika u Varaždinu. Dakle, jasno je da ćemo mi ostati kod toga da u Alenu Kišiću imamo svog kandidata i vjerujem da postoji mogućnost da ga i HNS podrži - smatra Habek te dodaje da su u tijeku pregovori oko koalicije i kroz nekoliko tjedana bit će poznat njihov ishod.

Više pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u