Marijan Škvarić (HNS) ponovno ide u utrku za gradonačelnika

Varaždinske vijesti | 15.3.2017. u 08:42h | Objavljeno u Aktualno

Aktualni gradonačelnik Lepoglave u dosadašnja tri mandata, HNS-ov Marijan Škvarić, kreće u izbornu utrku za četvrti mandat na čelu Lepoglave i nastavak projekata koji su ovaj grad Varaždinske županije stavili na gospodarsku i turističku kartu ne samo regije, već cijele Hrvatske.

Škvarić je za ulazak u novi izbornu utrku, i osvajanje novog mandata, dobio jednoglasnu podršku Predsjedništva HNS-a Lepoglave kao i podršku županijske organizacije te stranke. Kada se u obzir uzme bogato iskustvo u vođenju grada Lepoglave, predsjednik Gradskog vijeća od 2001–2005. te gradonačelnik od 2005.-2017., od čega dva puta biran izravno od birača na neposrednim izborima 2009. i 2013., Škvarić je kandidat koji u potpunosti zna svaki realizirani projekt, ali i način kako dovršiti započeti posao u narednom mandatu.

- U protekla tri mandata zajedno sa svojim Lepoglavčankama i Lepoglavčanima napravili smo puno toga. Pozicionirali smo našu Lepoglavu kao gospodarsko i kulturno središte koje se sve snažnije razvija i kao turistička destinacija a potvrda toga je što se Lepoglava i Lepoglavska čipka nalaze na UNESCO-vom popisu nematerijalne baštine. Posebnu brigu svi zajedno vodili smo oko toga da izgradimo i uredimo našu Lepoglave, sve njene dijelove bez obzira radi li se o njenom centru ili udaljenijim naseljima. Puno je napravljeno, no, posao nije gotov – izjavio je u povodu najave nove kandidature ali i najave dovršetak jednog segmenta u životu i razvoju Lepoglave.

Škvarić za četvrti mandat najavljuje niz novih projekata koji bi mještanima Lepoglave trebali dodatno podići standarde i kvalitetu života koji će mlade zadržati u Lepoglavi, a iskusnijim i starijim generacijama, da žive dostojan život od svojih primanja i mirovina. Briga za čovjeka u fokusu je programa i projekata kandidata za gradonačelnika Škvarića i Hrvatske narodne stranke.

Marijan Škvarić i HNS na izbore izlaze zajedno sa koalicijskim partnerima o čemu će, o kandidatima za zamjenika i sastavu listu, biti više riječi u narednom razdoblju. Škvarić ujedno poziva sve potencijalne političke suparnike da pred birače izađu s programima i projektima jer građani Lepoglave ne zaslužuju ništa manje od toga.

- Našim mještanima treba vlast koja će raditi za našu Lepoglavu, za bolje danas i bolje sutra naših Lepoglavčanka i Lepoglavčana. Svatko tko je spreman svih 24 sata, svakog dana u naredne četiri godine, posvetiti Lepoglavi i njenom razvoju vodit će ovaj grad. Tko nije spreman ponuditi program i projekte, već nepotrebna razračunavanja i podmetanja, njemu zasigurno ovaj grad i njegovi stanovnici nisu na prvom mjestu. Nadam se i očekujem izbornu kampanju temeljenu na argumentima i programima jer naši sumještani to od nas i očekuju – zaključio je u najavi kandidature HNS-ov Škvarić.