Liga za Varaždin: Lekić svoje mjesto u Gradskom vijeću prepustila Patafti

| 26.5.2017. u 13:57h | Objavljeno u Aktualno

- Predložila sam odboru naše udruge da svoje mjesto u Gradskom vijeću ustupim Davoru Patafti, i to zato jer, bez obzira što sam ja poduzetnik, ja sam poduzetnik u zdravstvu i socijali, te mislim da socijalnih i zdravstvenih projekata nema bez tržišnog gospodarstva, koje stvara nove vrijednosti. Gospodarstvo se u Varaždinu mora pokrenuti, jer mi stojimo, a mislim da je Patafta taj koji može povući i dovesti nove investitore, u to duboko vjerujem. Mene osobno uopće ne interesira slava ni politika, mene interesira prosperitet građana i grada te smatram da Patafta mora biti taj koji će sad preuzeti mjesto vijećnika, jer bez novih investicija neće biti niti za socijalu ni za zdravstvo, ni većih plaća ili mirovina - kazala je na današnjoj konferenciji za medije Lige za Varaždin Dubravka Lekić.

Lekić je bila kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Lige za Varaždin te je, prema rezultatima izbora, ušla u Gradsko vijeće s liste čiji je nositelj Vlado Sevšek. Dodala je da je vrlo zadovoljna što su uspjeli na javnoj sceni prikazati neke svoje želje i stavove.

- Dugo sam članica Zaklade solidarnosti i poduzetnica u socijali i zdravstvu te mislim da projekti i programi koje sam predlagala i dalje vrijede te da će uspjeti u Gradskom vijeću, jer to su projekti koji su argumentirani - kazala je Lekić.

- "Pogurnuli" su me, doduše, u Gradsko vijeće, ali od početka smo rekli da ćemo preuzeti odgovornost i želimo se držati toga. Zahvaljujem svim građanima koji su dali glas Ligi za Varaždin i gospodinu Sevšeku, a uvjeren sam da osoba koje žele dati povjerenje takvim programima ima i više. U obzir se mora uzeti i to da je u Vijeće ušlo samo pet od 13 ponuđenih  opcija. Naša dva vijećnika će, uz znanja koja imamo, biti "dva vijećnika na kvadrat". Imamo i informacije da određeni vijećnici sa simpatijama gledaju na programe i projekte Lige, te vjerujem da će se i drugi prikloniti konkretnim projektima, a ne politiziranju - rekao je ovom prilikom Davor Patafta, a spomenuo je i da su počele javljati informacije o prijevremenim izborima.

- Mi ne kažemo niti da će to biti moguće niti da će biti nemoguće. Mi se ne želimo nikome prikloniti, ponudili smo svoj program i daljnji razvoj događaja će uvjetovati što će se događati. Uvjeren sam da će Liga jačati i da će se naši projekti prepoznavati. Samo u slučaju takvih projekata postoji mogućnost isključivo projektne podrške - istaknuo je Patafta

Predsjednik udruge Liga za Varaždin Vlado Sevšek takođe je zahvalio svim biračima koji su im dali podršku.

- Na javnoj sceni smo oko mjesec i pol dana, u to vrijeme organizirali smo se kao udruga građana, postavili ciljeve, od kojih je jedan bio i sudjelovanje na mjestima odlučivanja o sudbini ovoga grada. Posložili smo program i osmislili projekte, što nam je bio najmanji problem jer smo duboko saživjeli s građanima i gradom i vrlo dobro znamo što treba napraviti da bi u ovom gradu bolje i kvalitetnije živjeli. Iznijeli smo svoje prioritete i smatramo da su građani to prepoznali. Jesmo li zadovoljni s dva vijećnika? Ne bi bilo realno očekivati da smo govorili o većem broju, baš zato jer smo prekratko na javnoj sceni i još nismo doprijeli do svih kojih se to tiče, ali siguran sam da će se od sada nadalje o našim ciljevima i našem programu govoriti i da će sve više građana prihvatiti naša stajališta oko razvoja grada - napomenuo je Sevšek.

Sevšek je čestitao i Ivanu Čehoku na uspjehu te velikom postotku glasova s kojim je ušao u drugi krug.

- Međutim, budući da mi nismo političari ni politička stranka, mi nemamo nikakvih sklonosti da se priklanjamo bilo kojoj političkoj opciji. U tome ćemo, kao i u svemu ostalome, ostati dosljedni. Podržavat ćemo projekte ukoliko će oni biti kvalitetni. Mnoge naše projekte već sam detektirao u programima drugih, mi se zato ne ljutimo, jer ako će te političke opcije predlagati i te projekte koji su u našem programu, vrlo ćemo ih rado poduprijeti i pomoći da se realiziraju - naglasio je Sevšek.

Patafta je kazao da nije bilo nikakvih konkretnih razgovora ili rasprava s Čehokom o podršci, dok je na pitanje hoće li svojim biračima preporučiti za koga glasati u drugom krugu, rekao kako njihovi birači sami najbolje mogu prepoznati kome dati svoj glas u situaciji kakva jest.

- Nama nije drago da su ova dva kandidata ušla u drugi krug, bili smo uvjereni da će odnos biti puno povoljniji za našeg kandidata, no uvjereni smo da će naš budući utjecaj i udio u vlasti biti veći. No, mi nikoga ne podržavamo, ali željeli bismo pozvati građane da na izbore izađu u što većem broju - zaključio je Patafta.