Krunoslav Lukačić predstavio kandidaturu za župana Varaždinske županije

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Krunoslav Lukačić predstavio kandidaturu za župana Varaždinske županije Foto: HNS Varaždinske županije

Krunoslav Lukačić danas se službeno predstavio kao kandidat Hrvatske narodne stranke za župana Varaždinske županije.

Na predstavljanju je sudjelovao predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj, a prisustvovali su i načelnici i gradonačelnici iz Varaždinske županije, stranački prijatelji iz susjednih županija kao i saborski zastupnik Predrag Štromar. U uvodnom dijelu govorio je v.d. predsjednik Županijske organizacije HNS Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

hns_lukacic_kandidatura_31032021_3.JPG

- Provodeći mnoge projekte u svojim sredinama, naši načelnici i gradonačelnici pravi su primjer odgovornog odnosa prema svojim sredinama, jer u svojem radu uvijek su im na prvom mjestu njihovi mještani i poboljšanje standarda života. Upravo to je garancija da će naš kandidat Krunoslav Lukačić, u svojem budućem radu kao župan jednako tako odgovorno raditi za dobrobit svih mještana Varaždinske županije. Ovakav spoj mladosti i iskustva nova je snaga županije. U svojem političkom djelovanju učio je od najboljih, kao zamjenik načelnika u Sračincu kroz tri mandata. Zato pozivam birače Varaždinske županije da na izborima u svibnju izaberu promjenu, da izaberu novu snagu županije, jer mi svi to zaslužujemo - rekao je Škvarić.

hns_lukacic_kandidatura_31032021_4.JPG

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj istaknuo je tradiciju i rezultate HNS-a na sjeveru Hrvatske, te predstavio jedan od bitnih programa stranke za lokalne izbore.

- Dolazak u Varaždinsku županiju uvijek mi je veliko zadovoljstvo. HNS na sjeveru uvijek je prednjačio u rezultatima na lokalnoj razini, prvenstveno u provođenju projekata koji su se uvijek preslikali i na nacionalnu razinu. Jedan od velikih projekata koji je dio našeg nacionalnog programa jest veći udio države u sufinanciranju predškolskog odgoja. Za roditelje koji imaju djecu u vrtićima to je direktna pomoć u njihovom kućnim budžetima i mislimo da je to jedna od većih demografskih mjera. Uvjeren sam da će taj projekt nakon lokalnih izbora zaživjeti i da će upravo Kruno biti taj koji će ga uspješno provesti u Varaždinskoj županiji kao novi župan. Siguran sam da za to ima znanja, želje i snage - kazao je Čuraj.

hns_lukacic_kandidatura_31032021_5.JPG

Kandidat HNS-a za župana Varaždinske županije Krunoslav Lukačić predstavio se s najvažnijim temama iz svojeg programa, naveo razloge svoje kandidature i istaknuo da je siguran o ulasku u drugi krug.

- Želim da prihvatite ideju nove, bolje županije s novim, mladim ljudima sa silnom energijom, voljom i željom. Naši su ljudi marljivi, tolerantni, otvoreni i brinu o čovjeku u nevolji. Takvu županiju ja želim – županiju koja brine o ljudima i zna se nositi s problemima na ljudski, human način. Svi vidimo da se taj duh u najtežim trenucima u zadnjih godinu dana izgubio. Želim vratiti taj duh, vjeru u čovjeka, naše ljude. Želim graditi novi odnos u kojemu je čovjek u središtu. Prioritet u mojem djelovanju biti će gospodarski rast, a posebno mjesto u mome programu za Županiju imaju područja koja zadiru u živote svih naših građana utječući na njegovu kvalitetu. Radi se o poboljšanju uvjeta u zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovnim institucijama, kako za korisnike tako i za djelatnike - istaknuo je Lukačić.

hns_lukacic_kandidatura_31032021_2.JPG

- Ambiciozne ciljeve može ostvariti samo dobra ekipa mladih, sposobnih i stručnih ljudi. A da znamo raditi dobar posao, dokazuju moji prijatelji iz Hrvatske narodne stranke s dugogodišnjim iskustvom u izvršnoj vlasti. koji su mi danas došli pružiti podršku. Zajedno činimo tim, spoj mladosti i iskustva i nova smo snaga županije! Izlazimo na izbore u županiji, kao jedina prava, istinska oporba dosadašnjoj koaliciji koju čine Čačić, HDZ i SDP - rekao je HNS-ov kandidat za župana.

- Na kraju postoje samo dva izbora: stari i novi. Stari izbor je ovaj kojeg imamo sada. Od novih imamo dvoje koji su rezervni kandidati gurnuti u utrku mimo svoje volje. Moglo bi se reći da od četiri ozbiljnija kandidata - dvojica žele biti župan, a dvoje to ne želi. Izbori se vode između uskoro bivšeg župana i mene, budućeg župana. Vidimo se u drugom krugu - poručio je Lukačić.

hns_lukacic_kandidatura_31032021_1.JPG

hns_lukacic_kandidatura_31032021_6.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Video galerija

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.