Krobot: "Odluku o izlasku iz HSS-a ne želim donijeti sam"

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.2.2021. u 19:59h | Objavljeno u Aktualno

- O izlasku iz HSS-a ili eventualnom prelasku u neku drugu političku opciju ne želim odlučivati sam jer mene su birali članovi općinske organizacije Hrvatske seljačke stranke općine Breznica. Prema njima osjećam odgovornost i takvu odluku možemo donijeti na općinskom odboru - rekao nam je načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot, navodeći da su objave drugih medija koje govore o njegovom izlasku iz stranke neistinite i zlonamjerne.

-  Za sada takva opcija nije razmatrana, odnosno o njoj nismo razgovarali – dodao je načelnik Krobot.

Na pitanje što misli o stanju u HSS-u Varaždinske županije kaže da nije sjajno.

- To svi znamo i to se ne može sakriti - komentira, dok na pitanje o prelasku županijskog vijećnika i bivšeg dugogodišnjeg predsjednika HSS-a Varaždinske županije Zvonimira Sabatija k Reformistima, kao što pišu drugi mediji, Krobot navodi kako to ne može komentirati.

- Sabati bi mogao biti na listi Čačića, a nuđeno mu je i da vodi listu protiv njega!?

- Prelazak Zvonimira Sabatija k Reformistima ili nekoj drugoj opciji ne želim ni ne mogu komentirati jer nemam saznanja o tome. I ne želim doći u situaciju da netko na moje izjave reagira kao što sam ja morao danas na izjave neimenovanih izvora koji su informacije dali medijima koji su to i objavili, a bez pitanja i kontakta sa mnom. To smatram potpuno neprimjerenim. Budu li se dogodile bilo kakve promjene u općinskoj organizaciji HSS-a općine Breznica o tome ću na vrijeme informirati osobno ili netko od odgovornih iz općinske organizacije, a o tome koga ćemo podržati na izborima ili s kim ćemo u koaliciju još razgovaramo i donijet ćemo odluku za koju ćemo smatrati da je najbolja, ne samo za HSS nego i za građane općine Breznica koji su me do sada pet puta birali. Prema njima osjećam najveću odgovornost – ukazao je Krobot.