Gradonačelnik Novog Marofa primio prvaka Hrvatske do 23 godine u ciklokrosu

| 4.2.2016. u 17:47h | Objavljeno u Sport

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač održao je danas poslijepodne primanje za Matiju Meštrića, prvaka Hrvatske u ciklokrosu do 23 godine te ostale članove biciklističkog kluba „Maraton Kreidler“. Uz Matiju na primanju su bili i Stjepan Hunjak, brončani na Prvenstvu u kategoriji mladi juniori, predsjednik Kluba Branimir Šafran te dopredsjednik i trener Branimir Štimec te roditelji osvajača medalja.

Matija Meštrić nedavno je na prvenstvu Hrvatske u ciklokorsu, održanom u Svetoj Nedjelji, postigao odličan uspjeh osvajanjem naslova prvaka među natjecateljima do 23 godine te srebrne medalje u kategoriji seniora. Uz ovako sjajne rezultate Matija u prošloj sezoni ima i niz zapaženih rezultata na europskom Prvenstvu u brdskom biciklizmu kao član juniorske reprezentacije.

-  Zadovoljan sam i sretan zbog ovih rezultata i vjerovao sam da se toliki uložen trud mora isplatiti. Prvi sljedeći a i jedini cilj ove godine mi je uvrstiti se u top 100 biciklista svijeta. Zahvalan sam roditeljima, treneru, klubu, sponzorima i svima koji mi pomažu pri ostvarenju ovih ciljeva - izjavio je Matija.

Kako bi ostvario ovako odlične rezultate Matija trenira svakodnevno između 4 i 6 sati, a fizičku pripremljenost, on i ostali članovi kluba, održavaju i nastupom na trkačkim ligama poput Cross lige Beretinec te Brdske lige Ivančica ili pak Zimske cross lige Lužec. Matija, njegov brat Josip Meštrić, ali i ostali članovi kluba, pokazuju svoju sportsku svestranost osvajanjem prvih mjesta i na tim utrkama.

Od planova za ovu godinu u Klubu najavljuju orijentiranost prema domaćem Kup natjecanju i Prvenstvu gdje ih očekuje desetak jakih natjecanja te nastup na vrlo jakim utrkama Kupa u Austriji. Ovako vrhunske rezultate prati i odličan rad i organizacija u klubu BK Maraton Kreidler. Godišnje potrebe kluba su oko 250 tisuća kuna od čega veliki dio „pokriva“ jedan od glavnih sponzora „Trgovina Beciklin“ iz Preloga.

U osiguranju financijskih sredstava sudjeluje i grad Novi Marof preko Zajednice športskih udruga, a veliku potporu u radu Kluba pružaju i roditelji natjecatelja. Uz Matiju Meštrića te njegovog brata Josipa Klub ima još nekoliko natjecatelja koji već sada postižu zapažene rezultate, a velike sportska ostvarenja tek su pred njima. Svakako treba istaknuti Stjepana Hunjaka koji je u kategoriji mladih juniora na prvenstvu Hrvatske u ciklokorosu osvojio brončanu medalju.

Na odličnim sportskim rezultatima, ali i predanom radu rukovodstva Kluba, čestitao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Budući je i sam bio istaknuti sportaš, Jenkač je naglasio da zna koliko je truda, odricanja i napora uloženo u ovakav rezultat. Poručio je članovima Kluba da mogu biti uzor svojim vršnjacima te putokaz i potvrda da predani rad i ustrajnost vode do uspjeha.

- Ovako odlični rezultati motiv su i svima nama. Moj zadatak kao gradonačelnika je da se brinem za sport, kao i za sve ostale segmente u životu i funkcioniranju našeg Novog Marofa. Cilj je da pokretanjem gospodarstva i pozitivnih trendova osiguramo još više sredstava za sport, kulturu, odgoj i obrazovanje te rad udruga. Grad pomaže sporta u skladu sa svojim mogućnostima, a posebno smo usredotočeni na ovakve rezultate i uspjehe. Tako će biti i dalje, poticat ćemo amaterski sport te masovno bavljenje mladih sportom. Hvala vam još jednom što svojim radom i rezultatima pronosite ime našeg grada u Hrvatskoj, ali i van granica naše zemlje – poručio je članovima kluba gradonačelnik Jenkač.