Kostanjevac: "Župane, prestanite s političkim spinovima i podmetanjima" Foto: Općina Vinica

Kostanjevac: "Župane, prestanite s političkim spinovima i podmetanjima"

| 27.8.2016. u 08:38h | Objavljeno u Aktualno

- Županovim i HNS-ovim obmanama očito nema kraja - ističe se u priopćenju koje je stiglo iz Općine Vinica, a koje prenosimo u cijelosti.

- Ovih dana javili su mi se mještani iz naselja Goruševnjak i pitali me zbog čega se skuplja peticija za sanaciju dijela LC 25018 u tzv. „Stumbrešnici“. Aktivist iz redova HNS-a koji provodi peticiju tvrdi da to radi po nalogu župana Štromara i ravnatelja ŽUC- a Osonjačkog zbog čega mi kao načelniku više nije ništa jasno! Zato se radi upoznavanja sa stvarnom situacijom, obraćam medijima se ovim priopćenjem. 

Općinski vijećnik Miljenko Bešvir (HDZ) iz Goruševnjaka u nekoliko navrata postavljao je vijećnička pitanja na tu temu, ali i druge probleme koji se odnose na naselje Goruševnjak pa tako i na sjednici Općinskog vijeća održanoj 2. rujna 2015. godine. Upravo zato sam poslije sjednice Općinskog vijeća, po ne znam koji put uputio dopis Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, Upravi prometne isnspekcije - Odjel inspekcije državnih, lokalnih i županijskih cesta. Po upućenom dopisu prvi je inspekcijski pregled izvršila Služba inspekcije cesta sa sjedištem u Novom Marofu. Kako se spomenuta služba zapravo u samo manjem dijelu osvrnula na stanje na predmetnoj cesti, uputili smo dopis, ovog puta Upravi prometne inspekcije - Sektor inspekcije cestovnog prometa i cesta u Ministarstvu pomorstva prometa i infrastrukture. Dakle, navedeno je tijelo zaprimilo naš dopis 21. listopada 2015. godine, a voditelj Odjela, Dragutin Curman u mojem je prisustvu zajedno sa predstavnikom ŽUC-a g. Bedenikom izašao na teren 03. studenog 2015. godine te sastavio zapisnik s nalazom obilaska i utvrđenih nedostataka.

Zamislite sad ovu situaciju: HNS i župan, te ravnatelj ŽUC-a prikupljaju peticiju protiv županijske ustanove (ŽUC-a!) kojoj je državni inspektor naložio otklanjanje uočenih nedostataka još prošle godine odnosno prikupljaju peticiju protiv te iste ustanove koju župan apsolutno kontrolira i nadzire, znači sami protiv sebe! Hvala Bogu da o svemu imamo pisani trag, a kada bi mi bili u pravnoj državi, župan bi za svoje postupke nečinjenja i zapostavljanja određenih dijelova županije kao u ovom slučaju naselja Goruševnjak trebao nakon svih insinuacija i političkih spletki te obmana ljudi, snositi najmanje političke posljedice, jer sudeći po ovakvom načinu i ponašanju, ljudske i moralne očito za njega ne postoje.
Gospodine župane, Vaša velika briga za Općinu utjecajem na ŽUC, vidljiva je na svakom koraku: u izgledu rigola uz glavnu županijsku cestu od Donjeg Vratna pa sve do kraja Marčana, stanju poklopaca koji prilikom prijelaza osobnih automobila, a osobito kamiona izazivaju nesnošljivu buku i dodatne vibracije, nepokošenim bankinama uz županijske i lokalne ceste diljem općine itd. Zato župane, počnite se već jednom baviti životnim stvarima, a ne vječitim političkim spinovima i podmetanjima - navodi u priopćenju načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Galerija slika