Kandidat HNS-a za župana Krunoslav Lukačić: "Suradnjom i zajedništvom za bolju budućnost"

Varaždinske vijesti | 19.4.2021. u 18:03h | Objavljeno u Aktualno

U Varaždinu je danas upriličeno potpisivanje sporazuma o zajedničkom izlasku na izbore Hrvatske narodne stranke, Hrvatske seljačke stranke Braće Radić, Bloka umirovljenici zajedno i Demokratske kneginečke stranke te podrška kandidatu za župana Varaždinske županije Krunoslavu Lukačiću.

Sporazum su potpisali Marijan Škvarić, v.d. predsjednik ŽO HNS Varaždinske županije, Stanko Grčić, predsjednik Hrvatske seljačke stranke Braće Radić, Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno i Damir Keretić, predsjednik Demokratske kneginečke stranke.

Kandidat HNS-a za župana Varaždinske županije Krunoslav Lukačić izrazio je zadovoljstvo potpisanim sporazumom i zahvalio na podršci.

- Posebno mi je zadovoljstvo što smo danas potpisali ovaj sporazum tu u Varaždinu, sjedištu županije gdje imamo jednu specifičnu političku priču – imamo župana i gradonačelnika koji se ne mogu dogovoriti oko ključnih tema kao što su mjere u borbi protiv pandemije, a kamoli oko zajedničkih projekata. Ostali su usamljeni u svojim međusobnim svađama i prepucavanjima, a građani su u tome stavljeni po strani.
Nama su građani na prvom mjestu i to pokazujemo ovom suradnjom. Okupili smo se ovdje jer želimo da naši poljoprivrednici, obrtnici i poduzetnici budu snažan pokretač u izgradnji boljih uvjeta za rad i zapošljavanje. Želim zajedno sa stručnjacima koje imamo u našoj županiji, pokrenuti novi kotač rasta i razvoja. Jedino na taj način možemo i našim građanima treće životne dobi osigurati bolji standard i veće mirovine.
Na kraju želim zahvaliti Hrvatskoj seljačkoj stranci Braće Radić, Bloku umirovljenici zajedno i Demokratskoj kneginečkoj stranci na podršci, te sam uvjeren kako je ovo jedna platforma koja ima svoju budućnost, jer ovdje danas vidim želju za okupljanjem, želju za zajedničkim radom i to je poruka koju šaljem biračima – suradnjom i zajedništvom za bolju budućnost - rekao je Lukačić.

U nastavku su se kratko obratili i potpisnici sporazuma, a prvi je nastupio Milivoj Špika.

- Jedan od motiva našeg zajedničkog nastupa su i kandidati koji su se već iskazali u podršci građanima starije životne dobi i to je garancija da će tako biti i u narednom razdoblju. Mi umirovljenici posebnu podršku dajemo mladom i sposobnom kandidatu za župana Krunoslavu Lukačiću za kojeg sam siguran da ulazi u drugi krug u kojem će, uvjeren sam i pobijediti -rekao je Špika.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Braće Radić Stanko Grčić osvrnuo se na izvornost seljačke stranke kojom on predsjeda i istaknuo kako organizacije u 11 županija i broj članova preko 4000 pokazuje njihovu snagu i organiziranost.

- Zadovoljstvo mi je danas pružiti potporu mladom i perspektivnom kandidatu Krunoslavu i čestitam mu na hrabrosti i odvažnosti što je ušao u ove izbore. Podržavamo mlade ljude u politici, posebno one koji prepoznaju poljoprivredu i selo kao temelj u razvoju naše zemlje. Vidim da Kruno ima jasne ciljeve, u tome ima podršku nas u seljačkoj stranci te sam uvjeren u ulazak u drugi krug te pobjedu za župana - rekao je Grčić.

Na kraju je zahvalio i v.d. predsjednika ŽO HNS Marijan Škvarić.

- Vidimo da su kandidati HNS-a prepoznati kao kvalitetni, spremni na suradnju i zajedništvo jer podrška triju stranaka našim kandidatima je ujedno i garancija da će svi programi biti ostvareni. Ne želimo podjele, ne želimo nesuradnju i zato pozivam sve birače da na predstojećim izborima okrenemo jednu novu stranicu u našoj županiji, a to je da vratimo prave vrijednosti: pristojnost, poštenje, pamet i odgovornost - rekao je Škvarić.

Označeno u
Galerija slika