Jenkač potpisao sporazum s HSS-om i HSU-om: Idemo u pobjedu za bolji Novi Marof

V.M./Varaždinske vijesti | 15.3.2017. u 15:25h | Objavljeno u Aktualno

U novomarofskom Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" potpisan je koalicijski sporazum između stranaka Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke umirovljenika koje će zajednički izaći na lokalne izbore u svibnju u Novom Marofu.

Koalicija HDZ-HSS-HSU temelji se, naglasio je aktualni novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač, na dugogodišnjoj i dobroj suradnji.

- Idemo s dosadašnjim i dugogodišnjim koalicijskim partnerima i temeljem te dobre suradnje potpisali smo i današnji koalicijski sporazum i idemo, vjerujem, u pobjedu za bolji Novi Marof. HDZ, HSS i HSU stranke su koje imaju dugu povijest koaliranja u Novom Marofu i ona je uvijek bila uspješna i vodila Novi Marof na dobrobit svih žitelja - rekao je Jenkač na potpisivanju sporazuma.

Koalicijski sporazum potpisali su predsjednik novomarofskog HDZ-a i aktualni gradonačelnik Siniša Jenkač, predsjednik HSU-a ogranak Novi Marof Vinko Pošta i predsjednik HSS-a ogranak Novi Marof Ivica Šantek.

- HSS je u Novom Marofu u svibnju 2015. promijenila smjer i od nas 17 vijećnika, 16 je bilo protiv izvješća bivšeg gradonačelnika i svoju podršku dali smo sadašnjem gradonačelniku Siniši Jenkaču i HDZ-u. Za ovih nepunih dvije godine mislim da se nismo prevarili. Dapače, u ovom kratkom vremenu napravilo se jako puno, projekata ima mnogo, a ono što je najvažnije smanjili smo za više od milijun kuna manjak koji je bio u gradskoj blagajni - istaknuo je Šantek te dodao kako je ova koalicija logičan slijed.

Predsjednik HSU-o ogranak Novi Marof Vinko Pošta naveo je kako nisu dugo pregovarali, već da su dogovori bili efikasni i brzi jer su godinama zajedno radili i gradili društvo u Novom Marofu.

- Mi smo stranka od interesa za ljude treće dobi, ljude kojima treba pmoći da bolje i ljepše prožive staračke dane. Nismo bili zadovoljni s lijevom koalicijom koja se raspala prije dvije godine i na ponovljenim izborima jednoglasno smo podržali gradonačelnika Jenkača i HDZ. Nismo razočarani suradnjom u ove dvije godine, sve što smo tražili je ostvareno i tome se nadamo i u narednom razdoblju - rekao je Pošta.

Kako je istaknuo Jenkač, u nepunih godinu i pol mandata pokrenuli su brojne projekte koji su važni za razvoj grada Novog Marofa.

- Imamo masu projekata koje kandidaramo na natječaje, to znaju naši sugrađani i sugrađanke. Pred nama su velike stvari, od zaobilaznice, sanacije deponija, do izgradnje reciklažnog dvorišta, izgradnje ceste Mađarevo-Pece, raznih projekata koji se tiču rješavanja problema društvenih domova, komunalne infrastrukture, javne rasvjete, tako da smo puno toga pokrenuli, a još nas mnogo posla i čeka - naveo je Jenkač.

Dodao je da su pokrenuli izmjenu Prostornog plana, a krajem ove godine kreće se i u izmjenu Urbanističkog plana Novog Marofa.

- To su sve projekti koji su važni za naš grad, a ono što je najvažnije su napori koje radimo da pokrenemo gospodarstvo, da pokrenemo one gospodarske zone koje su propale prijašnjih godina i u kojima se ne vrši proizvodnja. Maksimalno smo uložili napor da aktiviramo sve te zone i vjerujte mi, kroz godinu dana imat ćemo i nedostatak radne snage u Novom Marofu - najavio je novomarofski gradonačelnik.

Dotaknuo se i vertikale vlasti na razini države i grada Novog Marofa za koju je naglasio da je vidljiva u ovom kratkom periodu.

- Financijske pomoći dobivamo od ministarstava, a to će biti vidljivo i u narednim godinama jer je na vlasti na državnoj razini HDZ potpomognuta i HSS-om i HSU-om, tako da je logično da imamo istu vlast u Novom Marofu, jer ta vlast je garancija budućeg napretka grada Novog Marofa - zaključio je Jenkač.

Galerija slika