Jenkač na predizbornom skupu u Novom Marofu: Ponovno smo zavrtjeli kotač razvoja

Varaždinske vijesti | 18.5.2017. u 09:38h | Objavljeno u Aktualno

U Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" jučer je održan centralni predizborni skup koalicije HDZ, HSS i HSU na kojem je kandidat za novi mandat na čelu grada, Siniša Jenkač, predstavio program za daljnji razvoj Novog Marofa te su predstavljeni i kandidati za njegove zamjenike, Ivan Tuk i Ivica Šantek, te lista za Gradsko vijeće.

Tim je povodom Jenkač ukratko sažeo program i projekte koje planira realizirati u narednom četverogodišnjem mandatu te istaknuo da su oni u dvije godine "zarotirali" projekte i "otpustili kočnicu pa pokrenuli kotač koji prošla Vlada nije mogla u šest godina".

- Zatekli smo grad u teškim financijskim problemima, imali smo naslijeđeni minus i hrpu neplaćenih računa. Našim dolaskom na vlast tek se počela graditi kanalizacija, a projekti su postojali od 2007. godine pa je pitanje zašto se nije gradila od 2011. kada je na vlasti bila oporba - rekao je Jenkač, dodavši da se nije vodila briga i nije se kvalitetno vodio grad.

- Šparanjem smo akumulirali određena sredstva te smo kotač koji je stajao pod ručnom mi pokrenuli i počeo se okretati zato smo u kratkom vremenu počeli rješavati masu problema po mjesnim odoborima koja imaju svaka na svoj način specifične probleme - dodao je Jenkač.

Među ostalim, osvrnuo se i na radijsko sučeljavanje pa naglasio da protukandidat "ne barata elementarnim informacijama koje su potrebne oko fondova i drugih stvari i nije čudo da se proteklih godina slične stvari nisu rješavale".

- Nažalost, imamo onu konkurenciju koja je prija šest godina vodila grad. Kurta i Murta, ništa novo i ništa neviđeno na političkoj pozornici grada Novog Marofa - istaknuo je Jenkač, dodavši da je i u radijskom sučeljavanju rekao da su laži napisane na papiru koji se podijelio po gradu Novom Marofu.

Uz pomoćnika ministra graditeljstva Zdravka Vukića, pomoćnika ministra zdravstva Denisa Kovačića i pomoćnika ministra unutarnjih poslova Damira Truta, saborske zastupnike iz Varaždinske županije Josipa Križanića i Anđelka Stričaka, te brojne HDZ-ove načelnike i vodeće ljude stranke sa županijske razine, u Novi Marof je stigao i predsjednik Hrvatskog sabora te glavni tajnik stranke Gordan Jandroković kako bi pružio potporu Jenkaču u osvajanju novog mandata.

– Došao sam pružiti potporu kandidatu Siniši Jenkaču, kandidatu HDZ-a. Zajedno s HDZ-om tu su naši partneri iz HSS-a i HSU-a. Čvrstog smo uvjerenja da će Siniša obraniti svoju poziciju, da će već u prvom krugu potvrditi poziciju gradonačelnika u Novom Marofu. Isto tako smo uvjereni da će naša lista biti najjača i da ćemo oformiti većinu u Gradskom vijeću – siguran je Jandroković.

Ujedno je pružio i potporu kandidatu za varaždinskog župana Alenu Runcu.

– I tu se nadamo dobrom rezultatu, vjerujemo u ulazak u drugi krug. Sigurni smo da ćemo biti vrlo ozbiljna konkurencija aktualnom županu. Vjerujemo isto tako da će lista HDZ-a za Skupštinu Varaždinske županije biti najjača – zaključio je glavni tajnik stranke.

Za kraj Jenkač je pozvao članove stranke, birače te brojne simpatizere na izađu na izbore.

– Birači, izađite na izbore i dajte povjerenje meni kao kandidatu za gradonačelnika, mojim zamjenicima Ivici Šanteku i Ivanu Tuku i dajte povjerenje našoj listi Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke umirovljenika – završna je poruka Jenkača.