Jenkač na Pantovčaku: novomarofski gradonačelnik među tisuću uzvanika na prijemu Grabar-Kitarović Foto: Grad Novi Marof

Jenkač na Pantovčaku: novomarofski gradonačelnik među tisuću uzvanika na prijemu Grabar-Kitarović

VV | 26.6.2019. u 16:15h | Objavljeno u Aktualno

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač bio je na prijemu kojeg je jučer, povodom Dana državnostina Pantovčaku organizirala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a koji je okupio tisuću uzvanika.

- Drago mi je što smo Dan državnosti obilježili i na ovaj način, što je predsjednica i ove godine priredila svečani prijem s kojeg je poslala važne poruke. Datum 25. lipnja 1991. značajan je za našu državu jer obilježava dan kada smo se donošenjem Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske odvojili od bivše države, što je bila želja više od 90 posto naših građana koji su izašli na referendum. Bio je to i početak priznanja Hrvatske kao samostalne države - rekao je Jenkač.

predsjednica_u_novom_marofu_2.JPG

Obraćanje predsjednice bilo je kratko, ali jasno, istaknuo je novomarofski gradonačelnik te dodao ga se posebno dojmio dio u kojem je govorila o prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

- Upravo je politika dr. Tuđmana dovela do toga da danas imamo našu državu, a to je politika spajanja tzv. lijevih i desnih, sve u interesu nastajanja Republike Hrvatske i njezina očuvanja. Tako je i predsjednica Grabar Kitarović naglasila da različitosti koje imamo na unutarnjem planu moramo prevladati kad je riječ o našoj državi i državotvornosti. Slažem se u potpunosti s porukom predsjednice da nam politička stajališta i promišljanja moraju biti zajednička, kad je riječ o vanjskoj politici i važnim državničkim odlukama, a interes Hrvatske iznad svih - zaključio je Jenkač.