Jenkač: HDZ je najveću podršku dobio u Novom Marofu Foto: VV arhiva

Jenkač: HDZ je najveću podršku dobio u Novom Marofu

V.M./Varaždinske vijesti | 16.9.2016. u 12:22h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska demokratska zajednica grada Novog Marofa zadovoljna je rezultatom, odnosno brojem glasova, koliko je lista HDZ-a za III. izbornu jedinicu osvojila na području Novog Marofa, istaknuo je u priopćenju novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Dodao je kako je vidljivo da je HDZ najveću podršku dobio upravo u Novom Marofu.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Hrvatska demokratska zajednica grada Novog Marofa zadovoljna je rezultatom, odnosno brojem glasova, koliko je lista HDZ-a za III. izbornu jedinicu osvojila na području Novog Marofa.

Brojka od 2,126 glasova ili 36,26 posto ukupnog broj glasova potvrda su snage stranke u Novom Marofu. Riječ je o nastavku dobivanje velike potpore birača o čemu govori podatak da je lista HDZ-a, od svih gradova na području III. izborne jedinice, najveću podršku dobila upravo u Novom Marofu. Brojka od 2,126 glasova druga je najveća podrška HDZ-ovoj listi kada se gledaju glasovi birača u apsolutnom iznosu odmah iza Varaždina koji ima neusporedivo veći broj stanovnika i birača.

Zahvaljujemo svim građanima Novog Marofa koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su svoj glas u ovako velikom broju dali listi HDZ-a. Zasigurno je to i potvrda ispravnosti odluka koje naša stranka donosi u vođenju grada, ali i da su projekti koje provodimo naišli na odobravanje građana.

Zadovoljstvo je, ali i obaveza, dobiti ovako veliku potporu birača koju ćemo u HDZ-u znati i opravdati – rekao je u povodu nedavno održanih izvanrednih parlamentarnih izbora predsjednik HDZ-a Novog Marofa Siniša Jenkač. Ujedno je čestitao Andreju Plenkoviću na izbornoj pobjedi te zaželio što brže i konstruktivnije pregovore koji će dovesti do formiranja stabilne većine u Saboru i imenovanje Vlade.

Cilj nam je da se Vlada što prije imenuje kako bi mogli nastaviti sa svim započetim projektima. Budući da je sada već bivša Vlada, u kojoj je vodeću ulogu imao HDZ, pokazala sluha i interes za naše projekte, očekujemo nastavak jako dobre suradnje i ubuduće.