Jenkač: Da je postojalo zajedništvo unutar HDZ-a, ostvarili bismo i bolji rezultat

Varaždinske vijesti | 6.7.2020. u 12:31h | Objavljeno u Aktualno

Izborne rezultate komentirao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač istaknuvši da je očekivao više od 4.000 glasova, ali ne i preko 5.000.

- Zadovoljan sam rezultatom. Za 14. mjesto na listi, mnogi su rekli da treba imati hrabrosti. Na kraju krajeve ja i mi svi koji smo razmišljali, dokazali smo da nismo irelevantni faktor i da nas mogu izbrisati i kazati da ništa ne značimo. Siguran sam da bi HDZ osvojio daleko manje glasova da nisam bio na listi jer oni koji inače nisu glasači HDZ-a dali su meni glas, a to je automatski glas i HDZ-u. Velika je stvar napravljena i dogodio bi se revolt u ovom južnom dijelu županije da nikoga nije bilo na listi. Kada preskočiš jednog župana, kada preskočiš saborske zastupnike, predsjednike stranaka u cijeloj županiji sa 14 mjesta i u kratkoj kampanji to onda nešto i znači. Još da je postojalo zajedništvo unutar HDZ-a i da nisu najveći neprijatelji bili upravo sami HDZ-ovci, ostvarili bismo i bolji rezultat. Mislim da to treba početi mijenjati jer pokazalo se što ljudi gledaju i kako razmišljaju. Na tome treba graditi budućnost. Mi imamo mogućnost ostvariti daleko bolje rezultate u nekoj bližoj budućnosti i na ovim rezultatima treba graditi dalje, a ne se razilaziti – komentirao je Jenkač.

Da podsjetimo, Jenkač je na ovim izborima ostvario najbolji pojedinačni rezultat u županiji, s 5.275 osvojenih glasova. Za mandat se izborio preferencijalnim putem i time opravdao povjerenje Andreja Plenkovića koji ga je na listu stavio protivno volji županijske organizacije – i u posljednji trenutak.