O bednjanskim turističkim potencijalima - na njemačkom jeziku Foto: Osnovna škola Franje Serta Bednja

O bednjanskim turističkim potencijalima - na njemačkom jeziku

Varaždinske vijesti | 15.6.2016. u 14:52h | Objavljeno u Društvo

Učenici 7.a razreda Osnovne škole Franje Serta iz Bednje pod stručnim su vodstvom svoje razrednice Anite Mravlinčić na satu njemačkog jezika priredili prezentaciju turističke ponude općine Bednja na – njemačkom jeziku.

Razmišljajući o turističkim posebnostima i atrakcijama bednjanskoga kraja koje bi mogli predstaviti kao specifično bednjanski turistički "paket", učenici su izdvojili glavne "adute" - dvorac Trakošćan s jezerom i park šumom kao osnovom kulturnog turizma, zatim očuvanu prirodu i određene prirodne prednosti kao preduvjet razvitka rekreativnog turizma (cikloturizam, parajedriličarstvo), crkve i kapelice kao podlogu za razvitak vjerskog turizma, stare hiže kao arhitektonsku baštinu i slično. Nisu zaboravili ni na autohtone delicije (purek z Bednje, štrukli i druge).

Zanimljivo je da su učenici evidentirali i otegotne okolnosti za jači razvoj turističkih tokova, kao što su, primjerice, ograničeni smještajni kapaciteti, turistička infrastruktura i nedostatak pratećih sadržaja. Sve u svemu, zaključili su da područje općine Bednja ima velikog potencijala za razvitak turizma te ocijenili da bi, u slučaju jačanja turističkih tokova, turizam na ovom području mogao postati djelatnost od koje bi se moglo ostvarivati solidne prihode. Neki učenici razmišljaju i o tome da se iduće godine, kad završe osnovnu školu, upišu u jednu od turističko–hotelijerskih škola.