Izbori u SDP-u: U drugi krug idu Bernardić i Ostojić Foto: VV arhiva

Izbori u SDP-u: U drugi krug idu Bernardić i Ostojić

vv | 20.11.2016. u 08:22h | Objavljeno u Aktualno

U drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u idu Davor Bernardić i Ranko Ostojić. Za Bernardića je glasovalo 46 posto članova SDP-a, a Ostojića 23 posto.

I dok varaždinski SDP-ovci na čelu stranke žele Orsata Miljenića koji je na razini grada Varaždina osvojio 104 glasova (42,5 posto), na razini Varaždinske županije Bernardić je ipak osvojio znatno više glasova, 320. Miljeniću su pripala 292 glasa, Ostojiću 112, Toninu Piculi 70, Karolini Leaković pet, Gordani Sobol tri, a Vesni Škulić jedan glas.

Novi predsjednik SDP-a bit će poznat u drugom krugu izbora koji će se održati za tjedan dana. Nakon odabira predsjednika, SDP na stranačkoj konvenciji 3. prosinca po delegatskom principu bira i Predsjedništvo od 15 članova, četiri potpredsjednika stranke te 101 člana Glavnog odbora.

- Članovi SDP-a velikom su većinom odabrali ono što misle da je u ovom trenutku promjena, a to je program i svježina Davora Bernardića i ja to poštujem. Pokazalo se da velik broj kandidata nosi i puno novih ideja i nadam se da će te ideje iz kampanje bti prepoznate od novog predsjednika, ali i da će one biti temelj novog zajedništva te u konačnici učiniti SDP boljom strankom. Što se tiče drugog kruga, podržat ću Bernardića jer to je i volja organizacije SDP-a u Ludbregu - kazao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Označeno u