Ivkom Čačiću: "Stalo vam je do očuvanja radnih mjesta u Itasu, a spasiteljske usluge nudite na kraju" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Ivkom Čačiću: "Stalo vam je do očuvanja radnih mjesta u Itasu, a spasiteljske usluge nudite na kraju"

IHR/Varaždinske vijesti | 19.2.2020. u 13:16h | Objavljeno u Aktualno

- Da je Čačiću doista stalo do očuvanja 160 radnih mjesta u Itasu Prvomajska, onda se, kao odgovoran župan, u rješavanje Itasove problematike trebao uključiti prije 14 dana, a ne da svoje spasiteljske usluge nudi na kraju balade, kada je "požar" već ugašen. Radi točnog informiranja javnosti obavještavamo da su nakon višekratnih dogovora i sastanaka vođenih tjekom proteklog tjedan i Ivkom-plin i Ivkom povukli blokade, tj. ovrhe Itasu za neplaćene račune za isporučeni plin i za odvoz komunalnog otpada. Također, s Itasom je potpisan i sporazum o odgodi plaćanja redovnih računa koji nisu bili pod ovrhom, a koji su već ranije dospjeli na naplatu. To je način na koji Ivkom nastoji pomoći očuvanju proizvodnje i radnih mjeta u Itasu - oglasili su se iz te tvrtke nakon što je jučer župan Radimir Čačić izjavio kako će pomoći Itasu, ali ne zbog direktora Varge.

- Čačić: "Direktor Itasa opet me zvao za pomoć i pomoći ćemo, ali ne zbog njega"

U vezi navodnih izjava o tome da "Ivkom ne da plin", iz Ivkoma poručuju da tvrtki Itas - Prvomajska ni u jednom trenutku nije bila uskraćena opskrba plinom niti bilo koja druga komunalna usluga.

- Izražavamo čuđenje što je od vinovnika ove priče od samog početka upravo Ivkom-plin Bio posebno prozivan kao onaj najodgovorniji za blokadu Itasa, iako je u trenutku blokade Itasova računa Ivkom-plin bio tek treći, a Ivkom šesti u redoslijedu blokade, dok najveći vjerovnici - koji su se u međuvremenu i naplatili - nisu bili ni spomenuti. Ono što nam je sada poznato jest da se, i unatoč tomu što su dvije Ivkom-ove tvrtke skinule ovrhu, Itas i dalje nalazi u blokadi te da je u međuvremenu ovršen i od strane novih ovršitelja, a sve to dovoljno govori o tome da problem Itasa nije bila toliko naglašavana ovrha Ivkom-a. I na kraju gospodinu Čačiću: mogućnost gašenja radnih mjesta i nezvjesne sudbine ljudi kojima prijeti gubitak posla same po sebi bolne su teme koje ne zaslužuju da ih na sebi svojstven način prljate politikanstvom. Dogovori i sporazumi o skidanju blokade stvar su internog poslovnog odnosa Ivkom-a i Itasa Prvomajske i u tom kontekstu Ivkom nema nikakve potrebe za Vašom "pomoći", a još manje hodočastiti k Vama na "poklonstvo". Što se tiče Vaše izjave da je Varga od Vas tražio pomoć, ne možemo se oteti dojmu da ima poprilično mazohizma u tome što od Vas pomoć zahtijeva osoba koja je u događajima 2005. godine upravo Vas okrivila da ste "master mind" tadašnje privatizacijske afere u Itasu! - zaključuju iz Ivkoma.

Označeno u