Ivan Stančin je HDZ-ov kandidat za načelnika općine Sveti Đurđ Foto: HDZ Varaždinske županije

Ivan Stančin je HDZ-ov kandidat za načelnika općine Sveti Đurđ

Varaždinske vijesti | 26.3.2021. u 17:01h | Objavljeno u Aktualno

Ivan Stančin, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a općine Sveti Đurđ, kandidat je Hrvatske demokratske zajednice za načelnika općine.

- Ivan Stančin je čovjek s ovog područja, domoljub, bio je pripadnik Specijalne jedinice policije Roda, legendarne postrojbe koja je ove godine obilježila 30. godinu postojanja - rekao je na predstavljanju kandidata predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

- Nakon tog ratnog puta i rada u sustavu MUP-a snašao se i nastavio život u civilnom sektoru, gdje zajedno sa suprugom vodi uspješnu tekstilnu tvrtku. Smatram da općina Sveti Đurđ, kao najbrojnija općina na ludbreškom području, zaslužuje iskorak, a i HDZ općenito ima predispozicije da upravo u ovoj općini napravi daleko veći iskorak na rezultatu u odnosu na prethodne izbore na kojima smo osvojili svega jedno vijećničko mjesto. Smatram da nam to mora biti poruka da se mnogo bolje organiziramo, da ozbiljnije shvatimo izbore i dobro pripremljeni, s dobrim kandidatima koji imaju dobre programe, 16. svibnja ostvarimo daleko bolji rezultat - poručio je Stričak.

sveti_djurdj_hdz_stancin_26032021_3.JPG

- Aglomeracija, prosvjeta i komunalna infrastruktura iznimno su važni, ali ono što je također bitno za Općinu Sveti Đurđ je da je to poljoprivredno orijentirana općina - dodao je Stričak.

- Upravo stoga, naš kandidat daleko više programa i pažnje posvetit će upravo tom sektoru. Svaki dio, svaki kutak ove općine je specifično lijep, a ono u čemu je općina najjača svakako je stočarstvo i upravo je tu potreban dodatan poticaj za razvoj. Naš kandidat Stančin sve to ima u vidu, njegov se program temelji upravo na tim važnim točkama, stoga ima našu punu podršku u svojoj kandidaturi za načelnika - zaključio je Stričak.

- Nema istine u tvrdnjama da je u općini Sveti Đurđ sve riješeno - kazao je Stančin.

- Mi smatramo da nije, smatramo da se problem naših ljudi ne rješava samo izgradnjom kružnih tokova i fontana, već da ima puno važnijih tema koje na području općine treba rješavati. Vertikala, poveznica između Općine, Županije i HDZ-ove Vlade, jamči nam realizaciju naših projekata koji su svrstani u četiri točke. Na prvom mjestu je čovjek, briga o svim generacijama, od rođenih do umirovljenika. To znači pojačanu podršku mladim roditeljima, kroz povećanje iznosa za svako rođeno dijete, povećanje iznosa sufinanciranja smještaja djece u vrtiću, financiranje produženog i cjelodnevnog boravka u vrtiću i školama, stipendiranje srednjoškolaca, posebice onih koji se školuju za deficitarna zanimanja, stalne mjesečne stipendije za sve studente s područja općine - naglasio je Stančin dodavši da su druga točka programa promet i poljoprivreda.

- Među važnijim ciljevima nam je izgradnja biciklističke staze i nogostupa, zbog sigurnosti u prometu, pogotovo djece. Tu su i aktivnosti vezane uz izgradnju kanalizacije, aglomeracija koja bi se na ovom području trebala napraviti. Isto tako, bili bismo voljni osigurati i financirati osiguranje poljoprivrednih usjeva i trajnih nasada - dodao je.

- Važan segment je i društveni život u općini Sveti Đurđ - kazao je Stančin.

- Namjeravamo povećati sufinanciranje kulture, imamo dva KUD-a, nekoliko udruga žena, a svi su oni dio našeg identiteta, čuvari našega kraja i naše tradicije. Namjeravamo i osnovati udrugu i savjet mladih jer mladi su naša budućnost, ali i povećati brigu i sufinanciranje naših nogometnih klubova i vatrogasaca. Ne smijemo zaboraviti ni brigu o očuvanju okoliša, obzirom da bi Hrvatska u narednim godinama trebala od EU dobiti znatna sredstva koja će većim dijelom biti za korištenje obnovljivih izvora energije pri čemu ćemo našim građanima pomoći pri izradi projekata - zaključio je Stančin.

sveti_djurdj_hdz_stancin_26032021_2.JPG

sveti_djurdj_hdz_stancin_26032021_1.JPG