Ivan Čehok: Županije treba ukinuti!

N.P. | 2.6.2017. u 12:12h | Objavljeno u Aktualno

- Grad Varaždin nema vremena za bilo kakva otezanja i odugovlačenja - rekao je nezavisni kandidat za varaždinskog gradonačelnika Ivan Čehok na današnjoj posljednjoj konferenciji za novinare uoči drugog kruga izbora, navodeći kako se već u ponedjeljak 5. lipnja treba dogovoriti da se konstituira Gradsko vijeće kako bi se što prije moglo početi s radom.

- U ova dva tjedna najvažnije nam je bilo doći do svih onih građana koji su nam se javljali prije i nakon prvog kruga. Obišli smo četrdesetak točaka u gradu na temelju molbi, zahtjeva i prijedloga upravo naših građana, i to nam je bila kampanja. Gdje god smo se pojavili primijetili smo rastući entuzijazam, potporu i volju građana da pokrenemo Varaždin - rekao je Čehok.

Do kraja lipnja moraju se prijaviti već četiri velika projekta. Čehok navodi kako svaka prijava na državni ili europski projekt znači ušteda građanima jer svaka kuna koja dolazi iz europskih ili državnih proračuna, znači kuna manje iz novčanika građana.

Ta četiri projekta odnose se na financiranje infrastrukture u gospodarskim zonama gdje se misle prijaviti za financiranje infrastrukture u zoni Brezje, zatim projekt Tehnološkog parka, projekt 54+ za kulturno stvaralaštvo starijih osoba, i na projekt koji je tek sada otvoren, a vezan je uz gospodarstvo i poduzetništvo manjinskih skupina (žena, branitelja itd.).

- Ja sam uvjeren da ćemo mi biti izabrani. Pružam ruku svima, i onima koji su me do jučer pljuvali i onima koji su vodili negativne kampanje. Pripisat ću to groznici predizborne kampanje, ali možda i neiskustvu nekih kandidata - navodi Čehok, upozoravajući da ono što se pojavljuje u Regionalnom tjedniku da će se neprincipijelno sastati Gradsko vijeće je sa stajališta demokracije čista i notorna bedastoća, jer je nemoguće da se nakon izbora ne konstituira Gradsko vijeće, nego da se i dalje love izbore kako bi netko imao većinu u vijeću.

- Ja više volim da je naša lista dobila devet vijećnika pa da se moramo udružiti s nekim drugim, nego da smo sami dobili 13 vijećnika - priznaje Čehok, objašnjavajući kako za Varaždin nije dobro da nema oporbe jer to nije demokratski način ostvarivanja većine.

Čehok se osvrnuo i na situaciju s Brankom Godinićem, te rekao da odluku da Udruga umirovljenika podrži njega i njegove zamjenika nije donio samo Godinić nego cijelo predsjedništvo Udruge, kao što ni on sam ne donosi odluke, nego odluke donosi predsjedništvo stranke.

- Prvi puta nakon 2001. godine, umirovljenici nemaju svojega predstavnika u Gradskome vijeću - rekao je Čehok, te objasnio da je upravo to razlog što su njemu dali potporu, jer su za vrijeme njegovoga mandata umirovljenici imali svoje predstavnike u Gradskom vijeću pa znaju da će se on i njegovi vijećnici pobrinuti za njih.

Na pitanje kolege novinara koga želi za župana, Čehok je rekao da se on i njegovi zamjenici slažu u tome da županije treba ukinuti.

Cijelu konferenciju za novinare možete poogledati ovdje.