Ilčić: Velik dio tradicionalnih HDZ-ovih birača neće glasati za Habijana

Varaždinske vijesti | 13.5.2017. u 13:41h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Treću godinu zaredom stranka Hrast je u Varaždinu svirkom i pjesmom svojih članova i tamburaša te prigodnim poklonima majkama obilježila Majčin dan, ukazujući time na, kako su istaknuli članovi stranke, vrijednost i ljepotu majčinstva.

Predsjednik stranke Hrast Ladislav Ilčić na konferenciji za medije pozvao je sve da se u jeku predizborne kampanje na trenutak odmaknu od političkog nadmetanja i podsjete na ono što je svima zajedničko, a to je, naglasio je, ljubav naših majki.

- Ta ljubav i zdravi odnosi u obitelji temelj su zdravog i prosperitetnog društva. Stoga svi zajedno na političkoj razini trebamo pružiti maksimalnu podršku obitelji i majčinstvu – pokazati da iznimno cijenimo svu ljubav koju majke daju svojoj djeci te pomoći majkama da lakše i bolje usklade svoj obiteljski i profesionalni život. Ta podrška društva majkama prvi je preduvjet za demografski i gospodarski napredak Varaždina - istaknuo je i čestitao svim majkama njihov dan.

Ilčić se osvrnuo i na poziv Damira Habijana Alenu Kišiću na sučeljavanje.

- Kako relevantne agencije ne prozivaju g. Habijana favoritom za ulazak u drugi krug, on je to sam učinio. On očito misli da će više birača glasati za njega ako stekne image favorita. Dakle, on ne poštuje birače i ne želi ostaviti birače da u miru odluče za koga će glasovati u nedjelju 21. svibnja, jer se očito boji da sam po sebi nema dovoljno kvaliteta da birači glasaju za njega, pa u tom strahu sam sebe proglašava favoritom. Prema jednoj od najboljih agencija koju je unajmio Hrast, g. Habijan je miljama daleko od drugog kruga. G. Habijan vjerojatno i sam zna da čak i velik dio tradicionalnih HDZ-ovih birača neće glasati za njega - rekao je Ilčić.

Ladislav Ilčić i Božo Rendić, predsjednik podružnice Hrvatske kršćanske demokratske unije – dr. Marko Veselica, potpisali su sporazum prema kojem će ta stranka na predstojećim izborima podržati kandidate i liste Hrasta i Hrvatske konzervativne stranke.