VIDEO I Davor Patafta ulazi u utrku za gradonačenika grada Varaždina

Varaždinske vijesti | 24.4.2021. u 10:49h | Objavljeno u Aktualno

Novi kandidat na nadolazećim lokalnim izborima, a za poziciju gradonačelnika grada Varaždina je i Davor Patafta varaždinski gospodarstvenik koji je danas najavio svoju kandidaturu simbolično u Brezju, između bala i MBO-a navodeći da je to mjesto izabrao za objavu svoje kandidature jer se tu dogodila po njemu najveća pljačka u povijesti grada Varaždina koja se procjenjuje na oko 700 milijuna kuna.

- Samo za primjer ova folija je koštala oko 60 milijuna kuna. Zemljište koje će se trebati sanirati ispod bala će koštati 20 milijuna kuna. Znate da grad Varaždin ima tužbu jer je politika donijela krive odluke. I sada imamo nešto zbog čega smo mi ovdje. Naime, ovaj prostor je prije 15 godina bio predviđen za izgradnju tvornica. Tu je trebalo biti otvoreno tri tisuće radnih mjesta minimalno. Kada zbrojite da je za svako radno mjesto mjesečno u grad Varaždin trebalo ući u proračun oko 1.000 kuna dolazimo do cifre oko 300 milijuna kuna za koliko je oštećen grad Varaždin zbog politike koju smo nažalost ovih 15 godina doživljavali. S obzirom da mene kao poduzetnika ovo smeta i s obzirom da je sada nakon 10 godina Vrhovni sud zauzeo svoj stav i presudio da je ugovor koji sam i ja potpisao prije 10 godina ispravan i s obzirom da osobno smatram da u ovim svim kandidaturama koje su istaknute u ovome gradu nema kapaciteta koji bi na jedan brz način pokrenuo tu cijelu poduzetničku zonu, otvorio radna mjesta, maknuo ovu sramotu.. zbog toga ja sam se odlučio kandidirati za gradonačelnika grada Varaždina. Osobno nema velikih političkih iskustava, ali razumijem financije i koja je šteta napravljena Varaždincima - rekao je Patafta.

Među ostalim istaknuo je da je njegov program objavljen na službenoj stranici Lige za Varaždin, ali i na njegovoj službenoj stranici.

- Moj zamjenik u kandidaturi će biti Vlado Sevšek koji je također poznat građanima Varaždina - dodao je Patafta.

patafta1.jpg

Označeno u