HSSK: Osnovano 20-ak novih ogranaka, Kolarek Karakaš započela kampanju

Varaždinske vijesti | 6.2.2017. u 11:10h | Objavljeno u Aktualno

- Trećom osnivačkom skupštinom temeljnih ogranaka i organizacija Hrvatske stranke svih kajkavaca u Varaždinskoj županiji izabrali smo nova rukovodstva čime smo ostvarili broj od 500 dužnosnika u ovoj županiji, koji će u daljnjemu radu voditi i pripremati članove i simpatizere HSSK-a za lokalne izbore u svibnju - izjavio je na osnivačkoj skupštini u subotu predsjednik HSSK Nedjeljko Babić.

Za predsjednike temeljnih ogranaka u gradu Varaždinu izabrani su tako Rebeka Hrašćanec (Hrašćica), Marko Tomašković (Jalkovec), Martina Vitković Habunek (Poljana Biškupečka), Antonio Vrbanić (Kućan Donji), a u Ivancu Željka Levanić (Ivanec I), Zlatica Kušter (Ivanec II), Vladimir Levanić (Ivanec III), Goran Škorić (Ivanec IV) i Blaženka Banić (Jerovec).

U Varaždinskim Toplicama za predsjednike su izabrani Renato Fištrić (Grešćevina) i Ljubica Horvat (Črnile), u Ludbregu Miroslav Ščuric (Hrastovsko), na području Novog Marofa Lucija Janković (Presečno), na lepoglavskom području Martina Bosorić (Lepoglava) i Kudelnjak Dragica (Višnjica), a u Breznici Goran Završki (Breznica).

Na području općine Maruševec za predsjednike temeljnih ogranaka izabrani su Goran Završki (Biljevec), Dragutin Čehok (Maruševec IV),  u općini Vidovec Mario Hosni (Tužno), te u općini Cestica Mirjana Hohnjec (Nadkrižovljan). U Međimurskoj županiji, za predsjednika temeljnog ogranka Gornji Kuršanec u općini Nedelišće izabran je Zoran Hrelja.

Na osnivačkoj skupštini ogranaka HSSK za Varaždinsku županiju dr. Mirjana Kolarek Karakaš ispred HSSK započela je predizbornu kampanju za mjesto gradonačelnice Grada Varaždina.

- Stanje u gradu nije dobro! Od grada baroka, muzike i cvijeća žele nas pretvoriti u grad smeća. Izmjestili su dopisništvo HTV u Čakovec, sjedište Sveučilišta Sjever u Koprivnicu, a nama građanima ostavili su da humanitarnim akcijama skupljamo novac i tako kupimo aparat za magnetsku rezonanzu, koji bi nam trebala osigurati država. Naša mladost, nezaposleni, invalidi i osobe starije životne dobi bačene su na margine dok su vladajući nedodirljivi. Mi moramo i možemo to promijeniti, jer mi smo ljudi, a ljudi čine našu HSSK - zaključila je dr. Kolarek Karakaš.

 

Galerija slika