HSS Varaždinske županije obilježio dan osnutka stranke Foto: HSS Varaždinske županije

HSS Varaždinske županije obilježio dan osnutka stranke

Varaždinske vijesti | 28.12.2018. u 18:52h | Objavljeno u Aktualno

Vodstvo Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Varaždinske županije prošle je subote, 22. prosinca, prigodnim druženjem u Varaždinu i podjelom priznanja nekadašnjim dužnosnicima HSS-a iz Varaždinske županije obilježilo dan osnutka stranke. Naime, davne 1904. godine, 22. prosinca, osnovana je Hrvatska pučka seljačka stranka, odnosno, danas svima poznati HSS. Tog dana usvojen je stranački program i izabrano je ime, stoga se taj datum smatra danom Hrvatske seljačke stranke.

- Na samom početku, kazivanjem govora Stjepana i Antuna Radića, okupljeni HSS-ovci uvjerili su se i u danas aktualne riječi svojih osnivača budući se njihovi govori i misli mogu i danas primijeniti na aktualno stanje u politici i državi - priopćeno je iz županijskog HSS-a.

Predsjednik županijskog HSS-a Darko Marković u kratkom je obraćanju okupljenima zahvalio "što nisu izgubili vjeru u HSS u vremenu kada je nepopularno baviti se politikom, kada mladi odlaze iz države".

- Hvala vam svima što ste prepoznali novi stranački program kao jedinu alternativu ovoj politici koja nas nepovratno vodi u lošem smjeru. Iako je stranka danas daleko od pozicija koje je imala u svojoj prošlosti, time je samo veća odgovornost na svima nama da napravimo sve što je u našoj mogućnosti da stranku vratimo na mjesto koje joj pripada - rekao je Marković.

- Osluškujući birače, vjerujem u odličan ishod na predstojećim EU izborima koji će biti pravi pokazatelj naše snage. Ljudi se ponovno učlanjuju u HSS, mladi nam sami dolaze i to je znak da smo na dobrom putu – zaključio je Marković.

Obilježavanje dana osnutka stranke bio je prilika za prisjetiti se i zahvaliti ljudima koji su gradili i vodili stranku u Varaždinskoj županiji te su zahvalnice dodijeljene bivšim dužnosnicima - dugogodišnjem tajniku Stjepanu Sragi, osnivaču Hrvatskog seljačkog saveza Josipu Banekoviću, profesoru Ivanu Kreču i prvom predsjedniku Stjepanu Rodešu.

hss_varazdinska_zupanija_dan_stranke_1.JPG

hss_varazdinska_zupanija_dan_stranke_2.JPG

hss_varazdinska_zupanija_dan_stranke_3.JPG