Željko Lenart, Krešo Beljak, Zvonimir Sabati i Stjepan Kožić

HSS u Varaždinskoj županiji predstavio kandidata za predsjednika stranke

I.D./Varaždinske vijesti | 6.3.2016. u 08:10h | Objavljeno u Aktualno

Povodom unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj seljačkoj stranci (HSS), u subotu 5. ožujka u Trnovcu je održan stranački skup, čiji je domaćin bio predsjednik Regionalne organizacije HSS-a sjeverozapadne Hrvatske dr. Zvonimir Sabati.

- Dosadašnji predsjednik Branko Hrg ne uživa povjerenje dovoljnog broja stranačkih kolega, koji će 19. ožujka birati između njega, Nenada Matića i mladog uspješnog stranačkog kolege britka jezika i oštra uma, dosadašnjeg dopredsjednika HSS-a i aktualnog gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka - rekao je ovom prilikom Sabati, dodavši da je siguran kako Beljak uživa povjerenje natpolovične većine delegata.

- Stranka je danas u najlošijem stanju ikada, a za to najveću krivicu snosi aktualni stranački predsjednik Branko Hrg. Tome u prilog govori i činjenica da HSS trenutno ima tek jednog saborskog zastupnika u Hrvatskom saboru. Krešo Beljak je relativno mlad čovjek, uspješan gradonačelnik u drugom mandatu, ali i potpredsjednik stranke, koji je pokazao dovoljno snage i odlučnosti da stranku dovede u red - naglasio je Željko Lenart, predsjednik ŽO HSS-a Sisačko-moslavačke županije, član predsjedništva HSS-a i izaslanik Marijane Petir. Podršku Kreši Beljaku svojim je dolaskom u Trnovec pružio i zagrebački župan Stjepan Kožić.

- Krešo Beljak je član županijskoga HSS-a Zagrebačke županije, a njegova dosadašnja politička karijera gradonačelnika vrlo značajnoga hrvatskog grada Samobora daje svima za pravo vjerovati kako će upravo Beljak dobiti većinu glasova već u prvome krugu. Sve to dokazuje koliko njegovi sugrađani vjeruju tom čovjeku, koji i u Zagrebačkoj županiji uživa veliko povjerenje i primjeren politički rejting. S Krešom Beljakom će HSS dobiti tolerantnog i transparentnog predsjednika, a siguran sam da ćemo tako postati jači i da ćemo kao stranka rasti - zaključio je Kožić.

- Nema dvojbe da je u protekle 24 godine uporavo Varaždinska županija javnosti slala snažne poruke kako želi promjene. Tako je i s ovim današnjim događajem s kojega iz Varaždinske županije hrvatskoj javnosti poručujemo kako želimo korijenite promjene. Samo vrlo energičan čovjek britka jezika i oštrog uma kao što je Krešo Beljak zaista u budućnosti može predstavljati novu snagu HSS-a - kazao je Sabati.

Zahvalivši na kandidaturi za predsjednika HSS-a onima koji su ga predložili, Krešo Beljak istaknuo je da je stranka trenutno na povijesnom minimumu te dodao kako HSS ubuduće mora i može puno bolje.

- Nema nikakvog razloga osim loše politike da HSS bude na samo 1,5 posto. HSS je stranka stara 112 godina, stranka Stjepana Radića, no u ovom trenutku HSS postoji samo u tragovima. HSS je dio grupacije europskih pučkih stranaka, i neću dozvoliti da se u njoj dogodi ikakav lom - istaknuo je Beljak dodavši kako će se buduća politika HSS-a graditi na temelju mišljenja svih stranačkih ljudi.