HSLS krenuo s pregovorima: Na županijskoj razini podržat će HDZ? Foto: VV arhiva

HSLS krenuo s pregovorima: Na županijskoj razini podržat će HDZ?

V.M./Varaždinske vijesti | 15.2.2017. u 13:53h | Objavljeno u Aktualno

Prema zaključcima Županijskog vijeća HSLS-a Varaždinske županije sa sjednice koja je održana 9. veljače, Vijeće je dalo ovlasti predsjedniku Tomici Čukliju za pregovore s mogućim koalicijskim partnerima na predstojećim lokalnim izborima.

Neslužbeno doznajemo kako će HSLS na županijskoj razini o mogućoj koaliciji prvo razgovarati s HDZ-om. Što se tiče općina i gradova, u većini slučajeva HSLS bi navodno išao u koalicji s HDZ-om. To je najizglednije u Varaždinskim Toplicama i Sračincu, no situacija još uvijek nije jasna za grad Varaždin i hoće li HSLS podržati koaliciju SDP-HNS.

Na sjednici Županijskog vijeća održana je i konstituirajuća sjednica na kojoj je donesena odluka o ustrojstvu Županijskog vijeća HSLS-a Varaždinske županije. Isto tako održane su konstituirajuće sjednice Nadzornog odbora i Statutarne komisije Županijskog vijeća HSLS-a, te je za predsjednicu Nadzornog odbora izabrana Božena Pomper, a za predsjednicu Statutarne komisije izabrana je Vesna Vuk.

Najveća aktivnost i rasprava članova Županijskog vijeća vođena je oko aktualne političke situacije, stanja i odnosa u koalicijama u lokalnim sredinama, te analizi stanja i rada ogranaka na području varaždinske županije.

Na kraju je donesen zaključak, da je HSLS usprkos nekim teškoćama još uvijek relevantan čimbenik na županijskoj političkoj sceni, da će stranka izaći na izbore u svim lokalnim sredinama, sami ili u koaliciji te u nekim imati i svoje kandidate za gradonačelnike i načelnike, odnosno njihove zamjenike.