Hrvatski suverenisti, nova stranka, poslala poruku vladajućima da dolazi vrijeme promjena

vv | 11.11.2019. u 08:39h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Političke stranke Hrast i HKS, predstavnici udruga i građanskih inicijativa Istina o Istanbulskoj i Hrvatski bedem te intelektualci i istaknuti pojedinci osnovali su u Zagrebu novu stranku - Hrvatski suverenisti. Usvojen je osnovni program i Statut stranke, a za predsjednika je izabran Hrvoje Zekanović. Supredsjednik je Marijan Pavliček, a uz njih su u predsjedništvo izabrani Željko Sačić, Ruža Tomašić, Rozalija Bartolić, Pero Kovačević, Ladislav Ilčić. Izabran je i Savjet stranke, a Tomašić je imenovana i za počasnu predsjednicu.

- Rezultati europarlamentarnih izbora pokazali su da hrvatski narod želi Hrvatsku, koja će biti vođena zajedništvom svih suverenističkih, državotvornih snaga. Naša platforma, Hrvatski suverenisti, bezrezervno se odazvala tom pozivu na zajedništvo i zajedno s hrvatskim narodom poslala jasnu poruku vladajućima da dolazi vrijeme promjena. Danas smo na tom putu zajedničkog zalaganja za Hrvatsku kao suverenu državu učinili još jedan važan iskorak – pravno smo oblikovali platformu Hrvatskih suverenista, rečeno je na osnivačkom skupu u Zagrebu.

Stranka Hrvatski suverenisti će ubuduće biti formalni nositelj platforme Hrvatskih suverenista.

- Cilj osnivanja Hrvatskih suverenista je lakša komunikacija s hrvatskim narodom na biračkim mjestima, u medijima, anketnim kućama i na društvenim mrežama. Stoga pozivamo i anketne kuće da stranku Hrvatski suverenisti uvrste u svoje predizborne ankete, što od europskih izbora nije bio slučaj, ukazuju.

Stranku Hrvatski suverenisti obilježit će ista načela – jasni suverenistički stavovi, spremnost za zajedništvo te stavljanje bilo kakvih osobnih ambicija u drugi plan.

- Hrvatski suverenisti su i dalje otvoreni, pa nam tako iz dana u dan prilaze novi ljudi i organizacije koje žele služiti želji naroda za zajedništvom svih suverenističkih snaga. Cilj  Hrvatskih suverenista nije unitarnost već daljnje njegovanje zajedništva različitih subjekata – stranaka, udruga, građanskih inicijativa i istaknutih pojedinaca. S obzirom da zastupamo ideje i politički pristup koji je izrazito važan velikom dijelu hrvatskog naroda, vjerujemo da ćemo na parlamentarnim izborima postići još značajniji rezultat nego na europskim izborima te da će to biti početak dugoočekivanih i stvarnih promjena u Hrvatskoj, poručuju.

Označeno u