HNS: Vraćanjem korijenima želimo iznova jasno odrediti svoj politički identitet

Varaždinske vijesti | 26.3.2021. u 12:36h | Objavljeno u Aktualno

Vraćanjem korijenima želimo iznova jasno odrediti svoj politički identitet i prezentirati trajne vrijednosti po kojima se razlikujemo od ostalih opcija unutar političkog spektra - poručio je danas predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj na konferenciji za novinare na kojoj je u okviru obilježavanja 50. godina Hrvatskog proljeća, predstavljena HNS-ova kampanja - Vraćanje korijenima.

Čuraj je istaknuo kako je HNS od svojih osnutaka pa svih ovih 30 godina, stranka vizije, kontinuiteta i rezultata, čvrsto zastupajući politike liberalnog centra kao jamca poštivanja demokratskih standarda, ljudskih prava i sloboda pojedinca.

- HNS je uvijek stajao na pozicijama zdravog razuma, racionalnih i umjerenih političkih stavova. Upravo HNS gleda prema naprijed, puno dalje od političkog trenutka - istaknuo je predsjednik Stjepan Čuraj te pojasnio koncept modernog liberalizma kao novog smjera HNS-ovog rada.

- To je koncept koji uključuje kompletan spektar liberalnih ideja i načina života ali i postulate politike koji praktički do jučer nisu bili liberalni, ali su sada uobičajni, prihvatljivi i ponekad nužni. Duboko vjerujem da danas više ne možemo govoriti o modernoj politici koja se temelji na isključivosti i klasičnim podjelama na lijeve i desne. Ukratko i lijevo i desno ali uvijek naprijed! -  zaključio je Stjepan Čuraj.

Saborski zastupnik Predrag Štromar osvrnuo se na tridesetogodišnje stranačko djelovanje u HNS- u te ostavštinu Savke Dabčević Kučar, ikone Hrvatskog proljeća te pozvao sve da slijede njene ideale.

- Njezina vizija Hrvatske kao gospodarski jake i razvijene zemlje, zemlje bez podjela i zemlje u kojoj su svi jednaki pred zakonom, je ono čemu sam težio svih ovih godina i čemu težim i danas. I upravo ta njena razmišljanja neku budu ključ budećeg političkog djelovanja svakog pojedinca koji se uključuje u politiku - rekao je Predrag Štromar.

Na predstavljanju HNS-ove kampanje Vraćanje korijenima, prisustvovala je i potpredsjednica HNS-a i predsjednica Ženske inicijative HNS-a Karolina Juzbašić te predsjednik Savjeta HNS-a Ivica Mandić, koji je naglasio ključnu ulogu Savke Dabčević Kučar u modernoj hrvatskoj povijesti ali i u izgradnji HNS-a.

 

 

Označeno u