HNS Varaždinske županije: Stranka je u prvi plan stavila stabilnost države, a članstvo i birači podržavaju takvu odluku Foto: HNS

HNS Varaždinske županije: Stranka je u prvi plan stavila stabilnost države, a članstvo i birači podržavaju takvu odluku

Varaždinske vijesti | 19.11.2019. u 08:23h | Objavljeno u Aktualno

Kao što je najavljeno, HNS u sljedećoj godini očekuje sabor stranke na kojem će se birati novo vodstvo za što već naveliko traju pripreme u HNS-u Varaždinske županije. Naime, biranju novog stranačkog vodstava na nacionalnoj razini prethode izborne ili izvještajne skupštine podružnica i županijskih organizacija. Tako su već svoje skupštine održale podružnice Ludbreg, Novi Marof, Sveti Đurđ, Klenovnik, Bednja, Sračinec, Lepoglava te u Gornjem Knegincu, a nastavlja se u studenom i prosincu i u drugim podružnicama.

- Velik odaziv skupštinara dokazuje da politika koju provodi HNS, a koja je stavila stabilnost države u prvi plan, je pravi put koji ima veliku potporu članova, ali zasigurno i brojnih birača - jedan je od zaključaka svih održanih skupština.

- Možemo se ponositi da smo odradili reformu obrazovanja kroz Ministarstvo obrazovanja čiji će se pozitivan efekt vidjeti tek u budućem razdoblju. Isto tako Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja radi izuzetno dobar posao. Istaknimo samo stambene kredite za mlade zahvaljujući kojima su na tisuće mladih obitelji kupile svoje nekretnine i ostale u Hrvatskoj. Tu su i POS stanovi, zatim ulaganje u svaki grad i općinu kroz energetsku obnovu i komunalno opremanje što uz obrazovanje sigurno doprinosi pozitivnoj demografskoj politici - poručuju iz HNS-a.

Veliki broj tih projekata je upravo na sjeveru Hrvatske odnosno Varaždinskoj županiji. I dok svi pozdravljaju te projekte, bez obzira na političku pripadnost, ima onih koji iznose kritiku kao da su nezadovoljni jer novci i projekti stižu u naš kraj na korist našim ljudima.

- Često smo svjedoci izjava da Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja samo prosljeđuje novac EU. Kada bi to bilo tako, ovaj je posao mogao biti odrađen još prije pet godina. No nije, i to iz jednostavnog razloga – trebao je u Vladu RH doći Predrag Štromar koji zna, hoće i može, a tome u prilog ide da je Ministarstvo trenutno već na realizaciji 94 posto ugovorenih EU sredstava. Sada ćemo iskoristiti i mogućnost da ujedno iskoristimo sredstva koja su bila namijenjena drugim ministarstvima, ali nisu iskorištena, a u Štromarovom ministarstvu su dokazali i pokazali da mogu i znaju - zaključuju u HNS-u.

hns_5.jpg

hns_4.jpg

hns_3.jpg

hns_2.jpg