HNS u Sračincu: Naši gradonačelnici i načelnici predstavljaju snagu sjevera

MGA/VV | 16.1.2020. u 08:35h | Objavljeno u Aktualno

U utorak je Općinu Sračinec posjetio potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, kojem su se pridružili gradonačelnici Marijan Škvarić i Milorad Batinić, te načelnici Mirko Korotaj, Mladen Blaško, Zoran Hegedić, Damir Šprem, Josip Jany, Zvonko Šamec te član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, svi iz redova HNS-a.

Domaćin Božidar Novoselec ih je zajedno sa zamjenikom Krunoslavom Lukačićem na samom početku radnog sastanka proveo novouređenom nerazvrstanom cestom, ulicom Miroslava Krleže. Vrijednost radova uređenja nakon provedenog postupka javne nabave bila je 1.012.374,13 kn od čega je Ministarstvo graditeljstva osiguralo 336.000,00 kn iz programa komunalnih potpora za jedinice lokalne samouprave.

- Sve ulice će se nakon prolaska kanalizacije urediti kao ulica Miroslava Krleže. U ovoj ulici odrađena je priprema za optički kabel, te je time osigurano da nema više prekopavanja nakon asfaltiranja. Pomoć koju dobivamo od ministarstva nama načelnicima i gradonačelnicima puno znači, jer možemo povećati kvalitetu života svojih mještana, te ovim putem zahvaljujem potpredsjedniku i ministru Predragu Štromaru – istaknuo je Novoselec.

- Cilj je pomoći općinskim upravama, kako bi što bolje komunalno opremili svoje općine i na taj način podigli kvalitetu života mještana. Moje ministarstvo se trudi da kroz nacionalne natječaje, ali i osiguranjem EU sredstava, pomogne razvoju općina, gradova i županija, ali i samim građanima kroz stambene kredite,  izgradnju POS stanova i uskoro energetsku obnovu obiteljskih kuća -  naglasio je ministar Predrag Štromar.

U drugom djelu sastanka analizirali su se projekti koji su ostvareni za vrijeme mandata ministra Štromara i ministrice Divjak te su svi istaknuli velik broj uspješnih projekata i naglasili odličnu suradnju sa spomenutim ministrima. Također su analizirani i projekti koji su istaknuti kao projekti Varaždinske županije te se došlo do zaključka da gotovo nema ni jednog projekta u koji nisu uključeni naša dva ministra.

- Snaga nije u pojedincu (one-man stranci), već je snaga u ovih devet gradonačelnika i načelnika s potpredsjednikom vlade Predragom Štromarom  i članom uprave Hrvatskih cesta Alenom Leverićem, koji daju povjerenje i predstavljaju snagu sjevera – zaključio je Novoselec.

Označeno u