Leverić: Važno je da sjever Hrvatske ima svog čovjeka u Europskom parlamentu

Varaždinske vijesti | 5.5.2019. u 18:30h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati održala je u subotu, 4. svibnja, veliki izborni skup u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, gdje su kandidati liste broj 11, predvođeni uspješnim međimurskim županom Matijom Posavcem, predstavili svoje programe i ključne ciljeve koje planiraju ostvariti ulaskom u Europski parlament. HNS na izbore za EU parlament izlazi s ključnim ciljevima, a to su poticanje radišnih ljudi i njihove zaposlenosti, borba svim instrumentima za povećanje plaće na 7500 kuna, dodatna porezna rasterećenja građana i poduzetnika te poticanje malih i srednjih poduzetnika koji rade dobar posao i koji su zapravo ključni pokretač razvoja svake zemlje.

Dio tima je i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, koji je na 9. mjestu liste broj 11, a koji na političku scenu donosi drugačiju politiku neopterećenu starim podjelama već je u fokusu isključivo interes malog čovjeka i politika rezultata i projekata.

– Sjever Hrvatske, na kojem HNS ima velik broj načelnika i gradonačelnika, lider je po broju projekata za koja su sredstva dobivena preko EU fondova. Daljnji razvoj naših jedinica lokalne i regionalne samouprave uvelike ovisi o fondovima i sredstvima Europske unije. Zato je važno da sjever Hrvatske ima svog čovjeka u Europskom parlamentu. Upravo je prvi zadatak te institucije, nakon izbora, usvojiti financijsku omotnicu za naredno razdoblje koja će uvelike imati financijski utjecaj na našu zemlju. U Europskom parlamentu treba se izboriti za što više sredstava za Hrvatsku i samim time za sjever Hrvatske i za brojne projekte koji su pred nama - naglasio je Leverić, 9. na listi HNS-a.

U prepunoj dvorani na izbornom skupu HNS-a okupilo se više stotina stranačkih lidera i članova iz cijele Hrvatske, uključujući i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, zamjenika predsjednika HNS-a Predraga Štromara, saborske zastupnike HNS-a i članove Predsjedništva HNS-a, a podršku je svojim dolaskom izrazila i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

HNS na izbore za EU parlament izlazi sa sloganom „Za dobar posao pošalji Posavca“:

- Europska unija je uspješan projekt, ali joj prijete previše briselske birokratiziranosti i stagnacija u razvoju, što će se brzo preslikati na živote građana. Zato je važno da građani prepoznaju važnost ovih izbora i ocijene tko će od kandidata imenom i prezimenom raditi dobar posao za Europu i Hrvatsku te da ocijene kojim će smjerom Hrvatska krenuti; u još više ekstremizma, birokratiziranosti i stagnacije ili u smjeru progresivnosti, razvoja, osobnih i ekonomskih sloboda. Osobno mislim da je vrijeme za dramatične promjene u Europi i da je vrijeme za liberale, progresivne i proeuropske politike i političare - poručio je Posavec.

Galerija slika