HNS Sanja Kolenko kandidatkinja za zamjenicu župana: "Osigurat ćemo bolju Županiju za sve" Foto: HNS Varaždinske županije

HNS Sanja Kolenko kandidatkinja za zamjenicu župana: "Osigurat ćemo bolju Županiju za sve"

VV | 23.4.2021. u 16:25h | Objavljeno u Aktualno

Sanja Kolenko iz Klenovnika, aktualna zamjenica načelnika Općine, kandidatkinja je za zamjenicu župana Varaždinske županije.

- Ono što govorim od prvog dana kada sam objavio svoju kandidaturu, danas dokazujem i konkretnim potezima – okupio sam tim stručnih, mladih, sposobnih i iskusnih ljudi kojima se danas pridružuje i kandidatkinja za zamjenicu župana – Sanja Kolenko. Garancija da ćemo raditi odličan posao su moje kolege iz HNS-a s dugogodišnjim iskustvom u izvršnoj vlasti koji su nam danas došli pružiti podršku. Zajedno činimo spoj mladosti i iskustva i nova smo snaga županije. Kandidatkinja za zamjenicu župana pravnica je koja ima iskustva u realizaciji svih vrsta projekata: od komunalnih, društvenih i gospodarskih financiranih s nacionalne i europske razine. Definitivno je iskazala svoju sposobnost u projektu dogradnje Dječjeg vrtića gdje je bila voditeljica projekta koji je uspješno realiziran. Želim posebno naglasiti Sanjin angažman na području socijalne skrbi i humanitarnog rada. Sudjelovala je u provođenju projekta "Zaželi - pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama“ te je sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama za pomoć obiteljima slabijeg imovinskog statusa. Radila je brojne poslove na području civilne zaštite, kulture, unapređenju i zaštite okoliša te poticala razvoj turizma - rekao je Krunoslav Lukačić, kandidat HNS-a za župana na današnjoj konferenciji HNS-a na kojoj su predstavljene liste koalicije HNS-a, Hrvatske seljačke stranke braće Radić, Bloka umirovljenici zajedno i Demokratske kneginečke stranke.

Kruno_Sanja1.jpg

V.d. predsjednika županijskog HNS-a Marijan Škvarić rekao je kako se na listi za Županijsku skupštinu nalazi ukupno 37 kandidata i kandidatkinja.

- Moram reći da je to spoj mladosti i iskustva, jedna nova snaga Županije. Vodili smo brigu da naša lista obuhvaća sve krajeve naše županije, a posebno želim istaknuti činjenicu da je na našoj listi gotovo jednak broj žena i muškaraca. U Varaždinskoj županiji sa svojim kandidatima za gradonačelnike i načelnike izlazimo u jedinicama lokalne samouprave koje obuhvaćaju preko 65 % stanovnika Varaždinske županije. To pokazuje našu snagu i uvjeren sam u pobjedu svih naših kandidata - istaknuo je Škvarić.

Kruno_Sanja3.jpg

U svojem izlaganju Sanja Kolenko predstavila je svoju viziju aktivnosti za koje misli da su potrebni u Varaždinskoj županiji.

- Želim zahvaliti županijskoj organizaciji HNS-a što me kandidirala na jednu ovakvu funkciju, koju prije svega vidim kao dužnost, kao mjesto s kojeg mogu direktno pomoći u stvaranju boljih uvjeta za život svih stanovnika naše prelijepe županije. Iako je moja općina jedna od najmanjih u županiji, to je moj kraj kojeg volim, gdje sam odrasla i kroz radni vijek skupila mnoga iskustva. Mislim da male sredine iz koje i ja dolazim, dodatno očvrsnu pojedinca i daju mu snagu da ostvari velike snove. Svu svoju energiju, radne navike i iskustvo usmjerit ću, sa svojim stranačkim kolegom Krunoslavom, na razvoj brojnih, a nažalost neiskorištenih potencijala koje naš kraj ima. Prioritet će nam, uz razvoj obrta, malog i srednjeg poduzetništva, razvoja turizma, poticanje rasta poljoprivredne proizvodnje, prije svega biti osiguranje uvjeta za dostojanstvenu starost naših starijih i sretno i bezbrižno odrastanje naših najmlađih stanovnika. Smatram da Kruno i ja činimo tim koji posjeduje znanje, iskustvo, ideje, ali i entuzijazam i snagu neophodnu za Županiju kakvu trebamo. Želimo biti primjer mladim ljudima koji žele bolju budućnost za sebe i svoju djecu. I zato: vidimo se u drugom krugu! - poručila je Kolenko.

Kruno_Sanja5.jpg

 Kruno_Sanja4.jpg

 

Označeno u