HNS-ovci u Varaždinu: Vrdoljak i Štromar komentirali nagađanja o kandidaturi za šefa stranke

| 24.8.2017. u 19:23h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas su zajedno s premijerom Andrejem Plenkovićem obišli Špancirfest.

Nakon obilaska s premijerom, u Varaždinu je održana i sjednica Predsjedništva Hrvatske narodne stranke, nakon koje su članovi Predsjedništva HNS-a, njihovi gosti te lokalni dužnosnici s područja Varaždinske županije prošetali varaždinskim ulicama.

Predrag Štromar kazao su sjednicu predsjedništva Hrvatske narodne stranke na nacionalnom nivou održali upravo u Varaždinu kako bi se i njegovi kolege mogli malo prošpancirati i vidjeti kako izgleda Špancirfest i Varaždin u ovo doba, a što se tiče same sjednice, rekao je:

- Imali smo dosta posla, donijeli smo i nekoliko odluka od koji se neke tiču redovitih izbora u općinskim, gradskim i županijskim podružnicama, a dogovorili smo se i da ćemo nakon toga napraviti Sabor stranke na kojem ćemo birati novo vodstvo. Donijeli smo i odluku da od iduće školske godine, 2018./2019., moramo početi s pilotom kurikularne reforme. To se mora desiti i tu dajemo potpunu podršku ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak da provede tu reformu - napomenuo je Štromar, dodavši da je bilo riječi i o drugim unutarstranačkim temama.

Na pitanje hoće li se kandidirati za predsjednika stranke, Štromar je rekao:

- Još je prerano o tome govoriti. Naime, naš Središnji odbor donosi odluku o Saboru i tek tada počinje teći kandidacijski rok. To nikako neće biti prije početka studenog. Dakle, imamo dovoljno vremena - kratko je komentirao, a osvrnuo se i na suradnju s HDZ-om u Vladi RH.

- Suradnja je dobra, izuzetno puno komuniciramo, izuzetno puno problema ima, dosta smo ih i riješili. Donijeli smo dosta zakonskih akata i dosta odluka, rad je intenzivan, ali je još uvijek premalo vremena da se utvrdi kako će to dalje ići - kazao je Štromar.

Ujedno je ukazao kako su djeca u Hrvatskoj, što se tiče obrazovanja, prema svim europskim analizama znanja, ispod prosjeka.

- Naša djeca izuzetno puno uče napamet, a ne daje im se kreacija. Njima treba kreativnost kako bi u budućnosti bili konkurentni na tržištu i kako bi im bilo ugodnije raditi, bilogdje da rade - rekao je Štromar.

Na sjednici u Varaždinu sudjelovao je i Ivan Vrdoljak, bivši predsjednik stranke.

- Susreo sam se s dragim ljudima, prijateljima, vidjeti kako rade, reći neke stvari, sve u svemu, pozitivna atmosfera - tek je kratko komentirao Vrdoljak nakon sjednice, a upitan hoće li se kandidarti za predsjednika HNS-a, Vrdoljak je rekao:

- Dajte, ljudi, tu smo došli na Špancirfest. Sunce, dragi prijatelji, zabava, nemojmo opterećivati ljude s teškim političkim temama u vrijeme kada to ne treba raditi - kratko je rekao.