HNS-ovci poručili: SDP je stranka puna onih gladnih za samopromocijom

Varaždinske vijesti | 31.1.2019. u 11:04h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Kad uzimaš nešto što nije tvoje i kad to radiš svjesno, što si onda? To je pitanje na koje bi trebao odgovoriti varaždinski SDP. Iako smo se nažalost svega nagledali na političkoj sceni, kako na državnoj, tako i na lokalnoj, SDP-ovo otimanje vijećničkog mjesta u varaždinskom Gradskom vijeću je nešto što se nikako ne može opravdati - poručili su iz varaždinske podružnice HNS-a nakon što je objavljeno da će čelnik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković u Gradskom vijeću zamijeniti HNS-ovog Nikolu Plavca, koji je dao ostavku na tu poziciju.

Enriko Parlaj, v.d predsjednika Podružnice HNS Varaždina podsjetio je na dogovor koji su imali sa SDP-om.

- Mi smo se držali usmenog dogovora koji smo imali da svaka stranka mijenja svog vijećnika, pa je tako Dejan Težak prije mijenjao Nikolu Plaveca, a i Ljubica Križan došla umjesto Alena Kišića. No, SDP se očito pretvorio u bezidejnu stranku koja niti poštuje dogovor, niti ima bilo kakve konstruktivne prijedloge. Moram podsjetiti i kako su pohitali Čačiću u zagrljaj županijskoj skupštini te su toga zadnji koji imaju pravo prozivati HNS – rekao je Parlaj.

- Kako ih nije sramota prozivati HNS zbog ulaska u Vladu i to baš sad kad je službeno da Škola za život ove jeseni ulazi u sve škole. SDP-u za informaciju, izvan snage stavljeni su nastavni planovi i programi gimnazija, stari nevjerojatnih 25 godina, te oni za osnovne škole koji su posljednji put mijenjani prije 13 godina, a novi kurikulumi objavljeni su u Narodnim novinama. Sramotno je da prozivaju HNS sad kad se zahvaljujući potpredsjedniku Vlade Predragu Štromaru u Varaždinsku županiju ulaže više nego ikad prije. Podsjećamo da su u godinu dana samo iz njegovog ministarstva stigla sredstva za projekte u vrijednosti više od 310 milijuna kuna. Ako tome pribrojimo i benefite Zakona o JLS-u, imamo svotu od preko 430 milijuna kuna koji su se slili u Varaždinsku županiju. Varaždinska županija i Sjever Hrvatske bili su zapostavljeni godinama, a upravo je ravnomjeran razvoj bio jedan od ciljeva HNS-a prilikom ulaska u Vladu. No, pretpostavljamo da varaždinski SDP-ovci, baš kao i njihov predsjednik Bernardić, čiji istupi izazivaju podsmjeh, uopće ne prate što se događa u našoj zemlji, niti ih to zanima. Na kraju, SDP-u želimo puno sreće u aktivnostima u varaždinskom Gradskom vijeću te da imaju malo više mudrosti i inspiracije od svog predsjednika kojem je samo do samopromocije. Kad se radi o dobrim projektima, ova Vlada će ih sigurno podržati, a HNS-ovi ministri će se i dalje zalagati da takvih projekata bude što više. I nadamo se da će ubuduće prevladavati razum. Da se pita HNS, sva stranačka neslaganja bila bi po strani, bavili bi se onime što građane zanima, a to su konkretni projekti. HNS će se, bez obzira što trenutno više nema vijećnika u Gradskom vijeću, svojim prijedlozima i aktivnostima znati izboriti za projekte koji idu na korist građana grada Varaždina i povećanja standarda života - poručili su varaždinski HNS-ovci SDP-u.