HNS: Kvalitetna i brza reforma obrazovanja mora biti ispred interesa pojedinaca Foto: VV arhiva/Ilustracija

HNS: Kvalitetna i brza reforma obrazovanja mora biti ispred interesa pojedinaca

Varaždinske vijesti | 14.8.2017. u 19:28h | Objavljeno u Aktualno

- Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati kao odgovorna stranka usmjerena na posao koji je preuzela kao partner u vladajućoj koaliciji dat će svoj konstruktivan doprinos da Vlada RH nastavi rad na provedbi Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, što na prvom mjestu uključuje depolitizaciju i reformu obrazovanja - priopćili su iz te stranke.

Ističu kako je sav njihov fokus isključivo na predanosti reformi obrazovanja, odnosno na njezinom ubrzavanju i operacionalizaciji, a nipošto ne na pojedincima.

- Nitko nije i ne smije biti važniji od budućnosti naše djece. HNS kao odgovoran partner u Vladi RH cjelokupnu komunikaciju s koalicijskim partnerom temelji na izravnom dijalogu, konstruktivnosti i konkretnim rješenjima. Medijske spinove o kurikularnoj reformi posljednjih dana u javnost plasiraju oni pojedinci koji se boje da će njihovi uski osobni interesi biti ugroženi provedbom reforme obrazovanja, a imaju za cilj izazvati nesporazume i potaknuti svađe unutar Vlade, računajući da će se nastaviti praksa nastala tijekom posljednje dvije godine - ističu. 

Označeno u