HNS Ivanec: Branko Putarek predsjednik, zamjenici Lidija Kozina i Josip Grđan

Varaždinske vijesti | 13.11.2017. u 15:37h | Objavljeno u Aktualno

Diplomirani pravnik Branko Putarek novi je – stari predsjednik Podružnice Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata grada Ivanca. Novi četverogodišnji predsjednički mandat povjeren mu je na Izbornoj skupštini gradske Podružnice HNS-a koja je, u nazočnosti stotinjak članova (od nazočnih 98 članova Putarek je dobio 97 glasova), u četvrtak, 9. studenog, održana u prostorijama Srednje škole Ivanec. Za nove potpredsjednike izabrani su mr. sc. Lidija Kozina iz Ivanca i Josip Grđan iz Osečke.

- Uz novo Predsjedništvo, to su osobe koje će u novom mandatu nastaviti voditi ivanečku podružnicu HNS-a na način koji će joj osigurati dosadašnji uspješni kontinuitet u radu te renome najbrojnije i svakako jedne od najuspješnijih stranačkih podružnica u Hrvatskoj - ističu iz HNS-a.

Putarek je napomenuo da podružnica HNS-a Ivanec broji 1.168 registriranih članova te je dodao da je na lokalnim izborima HNS postigao sjajne rezultate, što "potvrđuje podatak da u tekućem mandatu samostalno obnaša izvršnu gradsku vlast s gradonačelnikom i oba dogradonačelnika iz redova HNS-a".

- To nije sve - HNS u Gradskom vijeću ima više vijećnika negoli u prethodnom mandatu. Nadalje, od ukupno 30 mjesnih odbora na području grada Ivanca, HNS „drži“ čak 23 mjesna izbora, s time da je na mjesnim izborima tri mjesna odbora izgubio, ali je zato dobio sedam novih - rekao je Putarek.

O radu Ženske inicijative HNS-a u protekle četiri godine izvijestila je njena predsjednica Katica Levanić te iznijela aktivnosti oko kojih je stranka okupljala svoje članice. Izvješće o radu Interesnog odbora mladih izvijestio je njegov predsjednik Nikola Sedlar.

U radu Izborne skupštine sudjelovao je i HNS-ov saborski zastupnik, predsjednik Kluba HNS-a i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, koji je okupljene upoznao i s nekim aktualnim temama na državnoj razini te novim zakonskim rješenjima, slijedom kojih će se, kako je naglasio, i ivanečki proračun iduće godine financijski „podebljati“ za oko 8 milijuna kuna.

Skupštini su nazočili i predstavnici susjednih HNS-ovih gradova i općina – načelnik Općine Klenovnik Mladen Blaško i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, kao i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

HNS_-_Ivanec_2.JPG