Andrej Plenković i Anđelko Stričak (s lijeva) Foto: HDZ

HDZ Varaždinske županije s više od 90 posto glasova podržao Andreja Plenkovića

V.V. | 16.3.2020. u 09:50h | Objavljeno u Aktualno

Iako još nema službenih rezultata, Andrej Plenković uvjerljivo je pobijedio na unutarstranačkim izborima. Prema neslužbenim rezultatima, koje prenose nacionalni mediji, Plenković je dobio 80 posto glasova dok njegov protukandidat, Miro Kovač, je dobio oko 20 posto.

Kovač je već čestitao novom/starom predsjedniku na pobijedi. Ta pobjeda još je uvjerljivija u Varaždinskoj županiji. Prema objavi na svojem Facebook profilu predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije i saborskog zastupnika, Anđelko Stričak, čestitao je Plenkoviću na osvojenih više od 90 posto glasova.

- Izbori su pokazali ono što stalno naglašavam, da aktualni predsjednik gospodin Plenković i Vladu i HDZ vodi u pravom smjeru, smjeru boljitka hrvatskog naroda te svih njenih građana. Gospodarski rast, rast plaća i mirovina, investicije, demografska revitalizacija, zaštita nacionalnih interesa nemaju alternativu. Stoga Vam zahvaljujem na potpori timu “Odvažno za Hrvatsku”. Na području Varaždinske županije ostvarili smo sjajan rezultat, pobjeda predsjednika Plenkovića s 91,87 % - objavio je Stričak te zahvalio članovima koji su izašli na izbore.

Dodajmo i da su, prema neslužbenim rezultatima, pobijedili i svi iz Plenkovićevog tima. Njegov zamjenik biti će Tomo Medved, a potpredsjednici stranke Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić.

Rezultati izbora za predsjednika HDZ-a po općinama i gradovima u Varaždinskoj županiji:

HDZ_Izbori_1.jpg