Milanović: Nećemo postati hot-spot za izbjeglice

M.D./Varaždinske vijesti | 27.10.2015. u 17:32h | Objavljeno u Aktualno

- Nekima smeta što smo prebrzi i preefikasni. Hrvatska neće postati 'hot spot'. Nakon ovog samita u Bruxellesu 105 posto da neće, a prije je bilo 100 posto, ustvrdio je predsjednik Vlade Zoran Milanović tijekom posjete Sveučilištu Sjever. 

Milanović je uvjeren da će se migrantska kriza uskoro riješiti.

-Volio bih da me pitate kad će se situacija s izbjeglicama konačno prestati događati u Turskoj. Kad to Nijemci dogovore s Turskom. Za desetak dana, nakon izbora u Turskoj koji su 1. studenog. Vidjet ćete onda promjenu, rekao je Milanović.

Prijeve Sveučilišta Sjever, koje je, kako je istaknuo, postalo javno odlukom njegove vlade, Milanović je posjetio novoobnovljeni Odjel Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb u bolnici Novi Marof.

- Palijativa je ogledalo humanosti društva i njegovanja općeljudskih vrijednosti. Bolnica je prije četiri godine bila u lošem stanju, ali danas je drugačija situacija - ta bolnica više nije ista - kazao je premijer Milanović.

Milanović je komentirao i nadolazeće parlamentarne izbore.

- U trećoj izbornoj jedinici očekujem uvjerljivu pobjedu lijevog centra, iako kako kampanja ide dalje smo mi centar, a drugi su ekstremna desnica. Danas sam ovdje kao premijer jer je ovo rezultat rada naše vlade i mojih suradnika, rekao je Milanović koji je na upit o pismu kardinala bozanića izrazio uvjerenje da će "pravi kršćani glasovati za njega".

Nakon posjeta Varaždinu, ministri i premijer uputili su se prema Međimurskoj županiji gdje su posjetili gradilište nove sportske dvorane Osnovne škole Orehovica, lokaciju izgradnje škole i sportske dvorane u Pribislavcu te Gospodarsku zonu Sveti Martin na Muri.

Uz predsjednika Vlade bili su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.