Habuš, Avar, Bunić i Kišić rješavaju problem bala!?

| 3.11.2016. u 16:14h | Objavljeno u Aktualno

Zlatan Avar i Željko Bunić, varaždinski gradski vijećnici, prihvatili su poziv varaždinskoga gradonačelnika Gorana Habuša za susret u vezi problematike baliranog otpada na koji pozivaju i Alena Kišića, predsjednika GO SDP-a i varaždinskoga dožupana.

- Sa zadovoljstvom prihvaćamo poziv gradonačelnika, ali moramo naglasiti da je naša uloga u rješavanju problema bala bitno precijenjena budući da mi niti do 2013. niti danas nismo bili dio izvršne vlasti, ukazuju vijećnici.

Od 2011. godine, kako podsjećaju, Hrvatskom je upravljao SDP, dok je Varaždinsku županiju i Grad Varaždin vodio HNS.

- I upravo iz tog razloga što je baš SDP od 2011. imao svog premijera (Zoran Milanović), te dva ministra zaštite okoliša i prirode (Mirela Holy i Mihael Zmajlović) nemalo nas čudi što današnji predsjednik Gradske organizacije SDP-a smatra „suludim“ da problem bala nije riješen. No, ako se gradonačelnik slaže i gospodin Alan Kišić je dobrodošao na zajednički sastanak. Da se makar upoznamo, vele vijećnici dodajući da ako Kišić „nema dovoljno faktografskih informacija”, dostavljaju mu slike i detalje obnašanja dužnosti navedenih političara od 2011. do 2016. godine iz - Wikipedije.

Svoja mišljenja i argumente, kako napominju,  iznosili su na Gradskom vijeću, a mnogima je zasmetalo što je iznošenje njihovih stavova „u pravilu bilo dosta glasno”.

- No, naši su prijedlozi većinom bili preglasani. S obzirom da nismo zaraćene strane već oponenti u političkoj areni, danas ćemo uputiti telefonski poziv gradonačelniku i dogovoriti sastanak, na kojem ćemo, nakon što nam on pokaže pitanje postavljeno Ministarstvu financija, mi njemu pokazati naša pitanja uključujući i dokumentaciju koju posjedujemo te koja će kao prilog biti poslana Ministarstvu financija, zaključuju vijećnici napominjući da se „raduju konstruktivnom sastanku”.