Habijan: Zdravlje Varaždinaca i Opća bolnica ne smiju biti taoci Štromara i Kišića Foto: VV arhiva

Habijan: Zdravlje Varaždinaca i Opća bolnica ne smiju biti taoci Štromara i Kišića

V.M./Varaždinske vijesti | 2.3.2017. u 11:07h | Objavljeno u Aktualno

- Voditi se interesom jedino da ostaneš na poziciji župana, da si osiguraš poziciju gradonačelnika na uštrb žitelja naše županije i grada je sramotno i prevršilo je svaku mjeru - komentirao je danas predsjednik varaždinskog HDZ-a i kandidat za varaždinskog gradonačelnika Damir Habijan.

Habijan se osvrnuo na projekt čakovečke bolnice kojoj je odobreno 65 milijuna kuna za nadogradnju Županijske bolnice Čakovec. Upozorio je i izrazio svoje veliko razočaranje i zabrinutost jer i varaždinska bolnica ima na raspolaganju bespovratnih 70 milijuna kuna za nadogradnju, no aktualni župan ništa ne poduzima.

- Na sjednici Županijske skupštine imali ste priliku čuti od predsjednika Županijskog odbora koji je jasno ukazao na činjenicu da varaždinskoj Općoj bolnici na raspolaganju stoji 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova za hitni prijem i 50 milijuna kuna za dnevnu bolnicu. Radi se o bespovratnim sredstvima. Postavljam pitanje aktualnom županu, ali prije svega njegovom zamjeniku Alenu Kišiću, koji je zadužen za resor zdravstva u Varaždinskoj županiji, zbog čega i iz kojeg razloga ta sredstva ne žele prihvatiti? Zašto ne pokrenu navedeni projekt? Zašto se ponovno forsira model javno-privatnog partnerstva? Je li kod JPP-a nešto lakše napraviti i manje kontrole nego kod povlačenja sredstava iz EU fondova - pitao je Damir Habijan.

Pozvao je i zamjenika župana Alena Kišića da se konačno oglasi o temama koje su važne za grad i županiju.

- Kada ćemo napokon čuti gospodina Kišića da bilo što kaže na temu zdravstva za koje je zadužen u Varaždinskoj županiji? Kada će se oglasiti o smjeni ravnateljice, o projektu nadogradnje OB Varaždin, kada će konačno zauzeti neki stav? Lako je govoriti da nema komentara. S obzirom na to da je kandidat za gradonačelnika Varaždina, krajnje je vrijeme da konačno kaže nešto i zauzme stav. Ja znam da se on želi svidjeti svima, ali to je nemoguće. Ili jesi za nešto ili nisi - bio je kritičan Habijan dodavši kako je trenutna situacija prevršila svaku mjeru.

- Došlo je napokon vrijeme da čujemo neke odgovore i od župana i od njegova zamjenika Kišića. Ovo ne želim politizirati, ali ne smiju zdravlje Varaždinaca i projekt Opće bolnice biti taoci župana i Kišića. Ovo je prevršilo svaku mjeru. Stalo mi je do ovog grada i županije, a ovo njihovo ponašanje je prevršilo svaku mjeru - naglasio je Habijan.