Habijan o Sveučilištu Sjever: Nakon dvije i pol godine MOST podržao prijedlog HDZ-a

VV | 23.12.2017. u 12:31h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je saborski zastupnik Mosta - Nezavisnih lista prof. dr. sc. Robert Podolnjak održao tiskovnu konferenciju za novinare na kojoj je iznio svoj prijedlog za promjenom sjedišta Sveučilišta Sjever, na prijedlog je reagirao i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nastavno na press konferenciju saborskog zastupnika Roberta Podolnjaka na kojoj je iznio prijedlog izmjena i dopuna prijedloga Zakona o osnivanju Sveučilišta Sjever, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan ističe: „Drago mi je da je saborski zastupnik Robert Podolnjak prepoznao moju inicijativu i zalaganje da se sjedište Sveučilišta Sjever iz Koprivnice preseli u Varaždin.

Naime, u ožujku 2015. godine sudjelovao sam u izradi prijedloga Zakona o osnivanju Sveučilišta Sjever u kojem je bilo predviđeno da sjedište Sveučilišta bude u Varaždinu. Dakle, prije dvije i pol godine predlagali smo, kao stranka, da sjedište bude u Varaždinu,
imajući u vidu da je u našem gradu većina studenata, da se u Varaždinu odvija velika većina programa, ali isto tako imajući u vidu povijesni doprinos i zalog koji je naš grad dao Veleučilištu kao bazi današnjeg Sveučilišta. Međutim, naš prijedlog 2015. godine nije prošao, niti ga je tada g. Podolnjak podržao. Od tada pa sve do danas stalno ističem kako je potrebno ispraviti nepravdu i sjedište Sveučilišta prenijeti u Varaždin. Upravo sam to isticao u kampanji, a zadnji put i na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina održanoj 6. prosinca, na kojoj sam ponovo apelirao da se sjedište Sveučilišta prenese u Varaždin.

Dakle, drago mi je da je gospodin Podolnjak podržao prijedlog, samo bih volio da je jednako glasan bio i prije pa danas ne bi bilo potrebe da inzistiramo na izmjenama i dopunama zakona. Očekujem jedinstvo svih saborskih zastupnika po navedenom pitanju, bez obzira na njihovu političku pripadnost i očekujem da će podržati prijenos sjedišta u Varaždin, bez obzira na stranačke naputke.

Označeno u