D. Habijan: Jedino Nadzorni odbor može opozvati direktora Varkoma Vladu Vlašića

D.P/Varaždinske vijesti | 21.11.2016. u 15:36h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik gradskog ogranka HDZ-a Damir Habijan danas je ispred Gradske vijećnice sazvao konferenciju za novinare kako bi prokomentirao činjenicu da na dnevni red Gradskog vijeća nije uvrštena točka o smjeni direktora Varkoma Vlade Vlašića koju je HDZ predložio.

- Obrazloženje što točka nije uvrštena je bilo da nije bila pripremljena sukladno Poslovniku. Mi smo tražili da gradonačelnik podnese izvješće za projekt Aglomeracije, tako da mi nije jasno na koji način sam mogao pripremiti njegovo izvješće s obzirom da ne radim u Gradu. Drugo što smo tražili je da se Grad Varaždin, odnosno gradonačelnik Habuš koji ga zastupa, sazove Glavnu skupštinu Varkoma i da se na dnevni red stavi točka o opozivu članova Nadzornog odbora i da se zatraži imenovanje novog Nadzornog odbora - kazao je Habijan.

Pojasnio je kako je jedino Nadzorni odbor taj koji može opozvati direktora Vladu Vlašića.

- Ono što traži SDP, odnosno gospodin Kišić, a danas je zatražio i Hehet, je to da se smjeni Vlado Vlašić, no to zakonski nije moguće i zato je bio ovakav prijedlog HDZ-a - istaknuo je Habijan.

- Paradoksalno je da gospodin Hehet koji je predsjednik Gradskog vijeća i koji je dobio taj prijedlog za dopunu dnevnog reda i ako je smatrao da gosp. Vlašić ne radi dobro svoj posao, onda je mogao poduprijeti taj prijedlog dopune i riješiti ono što ga muči, a to je smjena gospodina Vlašića - zaključio je Habijan.

Označeno u