Odgovor traže do petka, 23. listopada Foto: Krešo Đurić

Vijećnici ministra pitaju zašto je koncesija nezakonita

| 20.10.2015. u 12:34h | Objavljeno u Aktualno

Zaključak o upućivanju upita Ministarstvu zaštite okoliša i prirode u pogledu koncesije za odlaganje baliranog miješanog komunalnog otpada s područja grada Varaždina naziv je dopisa koji će vijećnici varaždinskog Gradskog vijeća uputiti resornom ministarstvu.

Od ministra traže da se očituje o pravnoj osnovi iz koje proizlazi nezakonitost izvršne i pravomoćne odluke o odabiru koncesionara iz ožujka 2013. godine te hoće li tu odluku staviti van snage. Usto, traže odgovor na pitanje je li Grad planovima zbrinjavanja otpada dokazao primjenu reda prvenstva gospodarenja otpadom.

- Nadalje, smatra li ministarstvo da bi se usklađenjem odluke o odabiru koncesionara da se prije odlaganja propiše obveza koncesionara da izvrši postupak obrade otpada sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom tehnički i pravno zadovoljili uvjeti za sufinanciranje sanacije odlagališta Brezje? - posljednje je pitanje vijećnika upućeno ministarstvu.

Zatražili su očitovanje do iduće sjednice Gradskog vijeća koja će se održati u petak, 23. listopada.

Za donošenja spomenutog zaključka bili su vijećnici SDP-a, HNS-a, HSS-ov Mladen Hižak te nezavisni Zlatan Avar i Stjepan Cepanec. Suzdržani su bili HSLS-ov Miodrag Pap i troje vijećnika HDZ-a.