Gradonačelnik Čehok susreo se s prvim varaždinskim gradonačelnikom Adanićem

M.G.A/Varaždinske vijesti | 16.5.2019. u 09:38h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ivan Čehok u Gradskoj vijećnici primio je prvog varaždinskog gradonačelnika Stjepana Adanića. U razgovoru su se osvrnuli na velike promjene koje je Grad Varaždin doživio od ranih devedesetih godina pa sve do danas, kao i na planove i očekivanja za budućnost. S obzirom na to da je Adanić kandidat za EU parlament, bilo je riječi i o mogućnostima korištenja sredstava iz fondova Europske unije.

- Drago mi je i počašćen sam što je kolega Adanić danas tu, u prostorijama koje se nisu puno promijenile od njegova doba u Gradskoj vijećnici. On je ušao u povijest kao prvi gradonačelnik, predsjednik Skupštine Općine Varaždin u samostalnoj Hrvatskoj. Moram reći, to je čovjek koji je ostao, kao što svi gradonačelnici ostaju, neki više, a neki manje, trajno vezan uz Varaždin, i poslije kao državni tajnik i kao pomoćnik ministra. Dakle, jako je često navraćao ovdje, često smo se viđali, i to pokazuje da tko sjedne jednom u ovu „vruću fotelju“, ipak na neki način osjeti i osjeća i dalje potrebu za Varaždinom, kao i potrebu da pomogne i da bude pri ruci građanima Varaždina. Ako bude izabran, kao EU parlamentarac, vjerujem da će podupirati naše projekte. Grad Varaždin je danas, kada bi gledali po glavi stanovnika, grad koji ima vjerojatno najviše novaca, ali ima i jako puno projekata, poglavito ITU razdoblje koje nas čeka i u kojem možemo još zajedno puno napraviti i podići razinu financiranja gradskih projekata s EU novcem. Zato mi je drago da smo danas i o tome razgovarali. Nema puno kandidata koji su na listi i dođu gradonačelniku i pitaju što Gradu treba. Ovo je pravi način i volio bih da su se i drugi kandidati javili i pitali: „Gradonačelniče, koji su vaši prioriteti u Gradu Varaždinu?“. Tko je jednom gradonačelnik, zna da je jedino ispravno i smisleno u politici početi od te razine, pitati gradonačelnike što im treba, kakve projekte očekuju, koji su razvojni prioriteti. Na tome zahvaljujem gospodinu Adaniću - rekao je gradonačelnik Čehok.

Stjepan Adanić rado se sjeti i s ponosom ističe kako je postao prvi gradonačelnik Grada Varaždina.

- Predsjednik Skupštine Općine Varaždin, tadašnji gradonačelnik, postao sam 23. svibnja 1990. godine. Velika stvar za Varaždin, koji je uvijek bio napredan, korak ispred, i u ratu, u gospodarstvu, političkim i svim drugim odnosima. Varaždinci su vrlo vrijedni ljudi. Gradonačelnik Čehok je državotvorno orijentiran i vodi grad u pravom smjeru. Na tome mu zahvaljujem. Sada nam je zadatak razvijati Hrvatsku tako da svaki hrvatski čovjek može dostojanstveno živjeti, da ima plaću, zaposlenje, obitelj. Uz pomoć fondova Europske unije se razvijamo i to su veliki benefiti, koje možemo još i pojačati. To će mi biti i cilj djelovanja u Europskom parlamentu. Ovdje planiram otvoriti ured kako bi maksimalno iskoristili benefite iz Europske unije i Varaždin učinili najrazvijenijim gradom u Hrvatskoj - rekao je Adanić koji je na HDZ-ovoj listi za EU izbore.