Grad Varaždin raspisao natječaje za pročelnike sadam upravnih odjela

vv | 30.9.2020. u 16:10h | Objavljeno u Aktualno

Sedam mjeseci prije lokalni izbora, Grad Varaždin raspisao je javni natječaj za imenovanje pročelnika Upravnih odjela Grada Varaždina, koji će dobiti posao na neodređeno vrijeme, ali uz obvezni probni rad od tri mjeseca.  Natječaj je objavljen 25. rujna u Narodnim novinama, a traje do 5. listopada, zaključno s ponoći. Dakle, još je malo više od pet dana za prijavu zainteresiranih, odnosno onih koji udovoljavaju uvjetima.

Za pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i gradskog vijeća mogu se javiti magistri struke ili stručni specijalisti društvene struke s najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se traži stručno znanje magistra struke ili stručnog specijalista društvene struke, a koji imaju položen državni ispit te organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje upravnim odjelom.

Isti uvjeti traže se i za kandidate za pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliš, kao i pročelnika Upravnog odjela za EU projekte, ali tu treba biti magistar struke ili stručni specijalist građevinske ili tehničke struke, odnosno magistar struke ili stručni specijalist ekonomske ili pravne struke.

Nema razlike ni kod pročelnika Upravnog odjela za upravljanje imovinom i gospodarstvo, ali tu treba biti magistar struke ili stručni specijalist ekonomske, poljoprivredne, pravne ili građevinske struke, dok pročelnik Upravnog odjela za kulturu i obrazovanje magistar struke ili stručni specijalist ekonomske, pedagoške ili umjetničke struke.

Ako ste zdravstveni djelatnik, ipak nećete moći biti pročelnik Upravnog odjela za sport i zdravstvenu zaštitu jer se tu traži magistar struke ili stručni specijalist kineziološke, ekonomske ili informatičke struke, dok pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo može biti samo magistar struke ili stručni specijalist prava ili socijalnog rada.